Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Uništili su joj prvi dan škole, a krivicu žele prebaciti na mene'

Komentari (267)
 • “Nitko nije kriv za cijeli ovaj nesporazum. “ e TO je ono sto razara ovu drzavu - “nitko nije kriv”??!! Pa misa mu kako svaki privatnik jako dobro zna kad mu i koji radnik nesto zajebe a drzavno nikad??? Ljak su...

  4. 9. 2018,   19:53
  • Bravo Tiha ! Osnovni problem je “nitko nije kriv” !

   4. 9. 2018,   22:44
  • Mene su jučer isključili jer sam rekao da je ovo sramota za sustav. Napao me neki jorgovan s vojskom vucibatina. Te bitange neradničke zagovaraju da treba sve 100 puta provjeriti itd...ova djevojčica če nažalost cijeli život nositi taj tužni osječaj. Ne žele me! To se sada više nikako poraviti nemože. No eto nam. Mile kokain i njegova banda si to dozvoljavaju. Pa nije to ništa. Evo povuci malo bijelog i sve 5. Pa da.

   5. 9. 2018,   09:54
 • Besramni uhljebnički gownari 3 mjeseca nisu mogli napisati pišljivo rješenje nužno za upis djeteta u školu već šalju zadnji radni dan prije početka šk.god i još se imaju obraza izvlačit na majku? A ne, oni nisu samo besramni, oni su i lišeni svake empatije jer je i od ravnatelja i od ovih iz gradskog ureda izostalo jedno obično, ljudsko oprostite, pa bi u normalnim, uređenim državama već sutra završili na burzi rada.

  4. 9. 2018,   20:03
  • Mogli su i roditelji informirati se zasto nema rjesenja. Pocetak skolske godine se blizi a oni se nisu informirali. Najlakse je druge okriviti.

   4. 9. 2018,   20:34
  • Zasto i do kada moramo sve zivkat, moljakat, podsjecat da naprave svoj posao?

   4. 9. 2018,   20:47
  • Tako to ide. Na tolku djecu, nikakvo cudo da se dogodi nekoliko propusta. Koga to potrefi, duzan se je sam pobrinuti. To bi bila sva filozofija.

   4. 9. 2018,   20:54
  • 'Tako to ide' jedino kod nas i ogranicenim balkanskim zemljama. To ti je sva filozofija.

   4. 9. 2018,   21:36
  • sux_zgd: 'Nije istina, propusti se svugdje dogadjaju. U stvari, mi se volimo pozivati na uredjene zapadne zemlje a da ne znamo, kako to sve funkcionira kod njih. Kod njih si kao roditelj itekako odgovoran i nitko za tebe nista ne obavlja.

   4. 9. 2018,   21:53
  • Pa što je tu čudno? Ovo je slučajna država, takve stvari su svakodnevnica u ovoj državi.Ali isto tako, bilo bi normalno da su se roditelji raspitali i vidjeli gdje je problem, a ne da 5 dana prije početka škole još uvijek ne znaju gdje bi im kćer trebala ići u školu i niti tada ne reagiraju, poglavito još kada se uzme u obzir da je dijete sa posebnim potrebama. Ali na kraju kakva država takav i narod.

   4. 9. 2018,   22:51
  • Mariela /Da moras se vani isto sam pobrinuti ali ovdje bar sva djeca sa pos.potrebama imaju visoke materijalne naknade,pa im nista nije toliki problem .djete mogu upisivati u privatne skole i vrtice.cak imaju pravo i na posebne socijalne radnike koji brinu o samo o njihovom djetetu dok je u skoli ili vrticu.zivim vani i znam kako i koliko je sve lakse i bolje uredjeno.

   5. 9. 2018,   00:58
  • Haha prestao sam citati na "tako to ide". I onda cudenje zasto je svaki aspekt drzave u banani, jbg tako to ide.. danas-sutra ces ti bit u situaciji da ces nesto trebati od drzave ako vec nisi na sisi. Pa kad pocnu rezat drzavnu upravu i nastavnike jer nece bit privatnog sektora da ih hrani, onda se sjeti svojih rijeci "tako to ide". Drzava treba biti na usluzi gradanima, a ne obrnuto jer bez gradana nema drzave, a sve blizi smo tome.

   5. 9. 2018,   06:37
 • Mo'š mislit kako je netko radio u petak popodne u školi...

  4. 9. 2018,   19:31
 • I sam sam otac djeteta sa posebnim potrebama i dok citam ovo placem. Jer znam kako je biti odbacen od sustava i kako svi prebacuju krivicu jedan na drugog....zalosno...

  4. 9. 2018,   20:14
 • Vidim da nikada nećemo naprijed. Nije gospođa trebala ništa provjeravati, niti deset puta zvati telefonom, to je trebalo biti rutinski. Provjeravanje osobno ne govori o nekome da je bolji roditelj, nego govori o našoj državi i njenom uređenju. Sramotno je što je većina vas okrivljava mamu, svrstavljajući sebe same u najpametnije i najbolje roditelje, a zapravo sa takvim razmišljanjem potičete da je dolazak osobno i zvanje 10 puta normalna situacija.

  4. 9. 2018,   20:46
  • Naravno da je trebala zvati, da živi u Švedskoj pa da ne provjerava još bi razumio. Ali ako živiš u ovoj banani državi i ne uzbuđuješ se što 4 dana prije početka školske godine još ne znaš gdje ti dijete sa posebnim potreba treba ići u školu, onda imaš problem. Meni je smiješno što većina još ne svaća u kakvoj državi živi.

   4. 9. 2018,   22:55
  • Gospođa već ima starije dijete i zna da se mora doći na upis u školu u koju će dijete ići...inače, nije upisano, a učitelji nisu Vidoviti Milan pa da znaju tko bi trebao doći jer Gradski ured obavijest šalje samo roditelju, a ne i školi. Poslali su ga kasno i to je previd, greška koju ne zanemarujem, no još uvijek dovoljno rano da majka ode na upis s djetetom.

   5. 9. 2018,   10:06
  • kod nas se racunala koriste za igru u uredima

   6. 9. 2018,   18:31
  • Jedva čekala da ih ima razlog napasti..

   6. 9. 2018,   19:39
 • Ako ta škola koju su službe samovoljno dodijelile nema programa za malu Elenu, u koju će školu na kraju ići Elena?

  4. 9. 2018,   19:38
 • Zbog novih pravila u EU više nije dozvoljeno javno objavljivati imena djece. To znači da više nema popisa djece u školi (ili na vratima škole) prema kojem bi se još prije desetak dana otkrio propust. Djecu neposredno prije početka nastave prozivaju i tek se tada može vidjeti koji će razred polaziti. Nikako ne krivim majku već sustav koji nam je nametnut. Živjela EU :)

  4. 9. 2018,   20:20
 • Koliko znam, roditelji su ti koji upisuju dijete u školu i to im je obaveza. A drugo, ovako eksponirati dijete, takoder nije u redu

  4. 9. 2018,   19:36
 • Aj ljudi ne serite!! Tko bi još ignorirao dijete sa posebnim potrebama! Očigledno je da puno toga u ovoj državi ne funkcionira! Roditelji su mogli i trebali provjeriti je li sva dokumentacija uredno prošla... Ako nije trebali su im reći da postoji problem. Treba se boriti za svoje dijete a ne očekivati da će se titrati oko njih!! Znam da se mom djetetu to ne bi dogodilo! I ako admin ovo smatra nepristojnim... poruka za njega - fuck off!

  5. 9. 2018,   00:12
  • TPB na nepristojnost uzvraćam nepristojnošću... Zašto misliš da roditelji nisu učinili što su morali i koliko je dovoljno ? U našoj hr gdje jedan te isti djelatnik u nekom uredu nije u stanju na dva dokumenta za istu osobu upisati isti OIB, a takvih je ogromna masa...ti smatraš da su roditelji krivi za ovaj slučaj...ma daj molim te. Ako si roditelj vjerujem da znaš...a ako nisi onda ne seri...

   5. 9. 2018,   06:11
  • Ja znam kakvi su ti što ne znaju prepisati OIB... Znam što pričam jer uvijek inzistiram na tome da se sve provjeri dok ne vidim jel sve u redu. Takav sam i gotovo. Masu puta su neki kolutali očima ali ti mene ne zanima. Svaki se roditelj treba boriti za svoje dijete a ne očekivati da truli sustav odradi svoje. Naravno da sam roditelj i znam zašto to pišem, zato razguli.

   5. 9. 2018,   08:23
 • Pravite cirkus u medijima oko svega pa sto ne bi i oko ovoga. Problem bi bio da dijete uopce ne moze biti upisano ni krenuti u skolu a ovo ce sigurno ispraviti jer je doslo do greske.

  4. 9. 2018,   19:32