Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Unosno lobiranje: Hrvati koji se sada bogate uz moćne Kineze

None Foto: EXPRESS

Novi broj tjednika Express donosi: Lobisti su ipak u niskom startu, a višegodišnji rad i trud bi im se napokon mogli višestruko isplatiti. Od bivše savjetnice predsjednice do bivšeg predsjednika,

Kineske milijarde (još) ne dolaze. Iako je potpisano nekoliko memoranduma između kineskog i hrvatskog premijera, do realizacije ulaganja proći će još vremena. Pelješki most je ulaganje Europske unije u Hrvatsku jer, na kraju krajeva, EU daje 85 posto novca, a kineski su snaga i iskustvo gradnje.

Lobisti su ipak u niskom startu, a višegodišnji rad i trud bi im se napokon mogli višestruko isplatiti. Od bivše savjetnice predsjednice do bivšeg predsjednika, optuženih za korupciju i menadžera bez mrlje u karijeri, svima njima je zajedničko to što se nadaju da će kineske megakompanije tražiti upravo njihov savjet.

Već ovoga petka je na kioscima novi broj Expressa u kojemu ćete pročitati kako Stipe Mesić pomaže Kinezima u dolasku u Hrvatsku, zašto do sada nije bilo većih ulaganja, ali i kakva su iskustva država u kojima su Kinezi gradili po gotovo nestvarno povoljnim uvjetima. Pročitajte i kako je Karlo Ressler postao najvažnija karika u Plenkovićevu lancu vladavine HDZ-om. Posinak stranačkog patrijarha Vladimira Šeksa mogao bi se pokazati kao genijalan potez premijera ili kao veliki rizik za rejting stranke.

Natalija Đorđević, prava dama na sceni, dala je opsežni intervju našoj Gei Vlahović, u kojemu je otkrila zašto ne voli čavrljanje o koječemu, govori o samoći i nostalgiji, dok se Ervin Baučić, najjači glas na hrvatskoj pozornici i prije svega rock pjevač, otvorena pita koga bi on to trebao mrziti?

Uz novi tjednik Express dolazi i mjesečni prilog Best Book, dar čitateljima, za koji pišu Jagna Pogačnik, Laszlo Vegel, Laura Spinney...

Foto: EXPRESS

Komentari (35)
  • Ono kad te 25 godina plase komunistima, a onda ih dovedu da ulazu i obnove zemlju koju su domoljubi devastirali 😂😂😂😂😂

    11. 4. 2019,   20:08
  • Sad mu ne smetaju "komunisti"!!!

    11. 4. 2019,   19:12
  • ne čujem nikako onu frazu da smo protiv "totalitarnih režima".

    11. 4. 2019,   19:42