Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Unuk je bijesan: Jovanku Broz mrtvu okrali zbog 16.000 kuna

None Foto: Jurica Galoić/Pixsell 8

Iz Kuće cvijeća dan nakon ispraćaja nekadašnje prve dame Jugoslavije nestalo je ordenje. Titov unuk ne krije bijes. Kaže da je takvo nešto moguće samo u Srbiji

Iz Kuće cvijeća samo dan nakon ispraćaja nekadašnje prve dame Jugoslavije nestalo je ordenje. Titov unuk Joška Broz ne krije bijes. Kaže da je takvo nešto moguće samo u Srbiji.

Bilo je u zaključanoj ladici

- Grozota i užas! Ne puštaju nas na miru ni žive ni mrtve. To samo govori u kakvoj državi živimo, da kraj osiguranja, i to iz muzeja, nestane ordenje iz zaključane ladice - nije krio gorčinu Joška.

Nitko u Muzeju povijesti Jugoslavije, gdje počivaju Tito i Jovanka, nije niti znao za krađu.

Ordenje je trebala dobiti Jovankina sestra Nada

- Jovankina sestra Nada u nedjelju je otišla po ordenje jer ga je naslijedila, i to joj je uspomena na sestru. Tražili su ga, no kako je to potrajalo, Nada je rekla da nema vremena čekati i da će po to doći u utorak. Kad se pojavila nakon dva dana, rekli su joj da im je jako žao, ali da je ordenje ukradeno. Još ne mogu shvatiti kako je moguće da se događaju takve stvari. Pokrali su sve od nasljedstva, a sad i nju mrtvu potkradaju. Pa to nema nigdje na svijetu. Sramota! - zaključio je Joška. 

Srpska policija traga za počiniteljem, a Joška vjeruje da je to uzeo netko tko je imao ključeve i pristup Kući cvijeća.

Đurekovićev opis Jovanke 

U knjizi “Smrtonosne knjige o Titu” navedeni su mnogi ulomci romana Stjepana Đurekovića u kojima Jovanku opisuje kao ženu laka morala i urotnicu protiv Tita. 

Nisu joj dali njene darove

U knjizi “Jovanka - Žena koja je previše znala” nalazi se popis svega što je imala prije izolacije i kako je ostala bez darova koje je dobila na putovanjima s Titom.

>>> Iskoristili priliku: Iza sahrane ukrali ordenje Jovanke Broz

Komentari (108)
  • "Isparilo" bi ordenje i da je sahrana bila u Hrvatskoj......

    2. 11. 2013,   08:35
  • Kaže unuk;toga ima samo u Srbiji!Ha,Ha kao u Hr nema...

    2. 11. 2013,   08:34
  • balkan je to.ni kod nas nije puno bolje.kod nas se zna tko te je pokrao pa nikome nista.

    2. 11. 2013,   08:49