Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uoči gay pridea policija uhitila muškarca s arsenalom oružja

None Foto: ANDREW KELLY

Muškarac koji je prevozio arsenal oružja i eksploziva uhićen je u okolici Los Angelesa nekoliko sati prije gay pridea i nakon pokolja u gay klubu u Orlandu, objavili su vlasti i mediji

Muškarac koji je prevozio arsenal oružja i eksploziva uhićen je u okolici Los Angelesa nekoliko sati prije gay pridea i nakon pokolja u gay klubu u Orlandu, objavili su vlasti i mediji.

"Muškarac je uhićen u Santa Monici", na obali pokraj Los Angelesa, u nedjelju ujutro a "posjedovao je oružje i drugi opasni materijal", ističe se u priopćenju policije losangeleskog okruga.

"Savezna policija istražuje moguću povezanost te osobe s gay prideom koji se održava u West Hollywoodu", mjestu u losangeleskoj aglomeraciji, drugoj po veličini u Sjedinjenim Državama, dodaje FBI u priopćenju.

Glasnogovornica FBI-ja potvrdila je za AFP da se "provodi istraga u vezi s uhićenjem", kao pomoć policiji Santa Monice.

Potonja nije htjela komentirati izgred, ali je dobroobaviješten izvor potvrdio da je povezan s automobilom s "eksplozivnim materijalom".

Mjesna glasila pišu da je policija Santa Monice u noći na nedjelju pronašla automobil registriran u Indiani, na sjeveru SAD-a.

Opet po pisanju lokalnih medija, osumnjičenik je redarstvenim snagama rekao da je došao u grad kako bi sudjelovao u povorci ponosa, godišnjem okupljanju homoseksualaca na kojemu se prije nego je objavljena informacija o pokolju u Orlandu, očekivalo 400.000 ljudi. U pucnjavi u gay klubu u Orlandu ubijeno je 50 i ranjene su 53 osobe.

Mreža CNN prenosi da je vlasti upozorio susjed.

Policija losangeleskog okruga dodaje da je, "bude li trebalo", "potpuno spremna" odgovoriti na napad poput onoga koji se dogodio u Orlandu i da je radi održavanja povorke ponosa tijekom vikenda "pojačala" broj redarstvenika.

Komentari (46)
  • Njih ne treba ubijati vec lijeciti naucno je dokazano da se u jako malom broju radaju kao takvi vec postaju zbog razlicitih situacije

    13. 6. 2016,   08:29
  • Svatko bi trebao razmisliti što će pederima parada ,kud to vodi ,i tko im brani da se pederišu.

    13. 6. 2016,   07:08
  • Lijepi pozdrav svima eto ne bi komentirao samo sam se došao javiti nakon kaj sam izbačen od strane admina inače ne bi se javljao nego mi se nakon mog izbacivanja javila novinarka 24 sata koja mi je objasnila kako stvari stoje..Kao prvo objasnila mi je tko je admin..Kao drugo pišu se članci koje on odobri i za koje on misli da su dobri...Jako me smetaju u ovim novinama slike četničkih zločinaca koje on stavlja preko cijelih stranica i neke neistine i obmane...smetaju me nickovi nekih komentatora kao šta je slika zločinca šešelja,slika Bozanića sa sramotnim imenom,slika Hrvatske predsjednice sa sramotnim imenom,a kad bi netko stavio slogan“Za Dom Spremni“bio bi izbačen istog trena..Slogan pod i za koji je mnoga mladost pala i život dala za ovu našu Domovinu..Dragi moji komentatori bila bi me sramota čitati ove prosrpske novine i uopče komentirati članke prosrpskih novinara...Lijepi pozdrav Brišem komentar a ti admine uživaj u svome jadu..

    13. 6. 2016,   09:16