Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uoči Pridea u Splitu postavljen natpis 'Only dead gay is OK'...

None Foto: Dalmatinski portal

Uoči ovogodišnjeg Pride, organizatori su prije 10 dana, na nadvožnjaku u Ulici Domovinskog rata izvjesili transparent 'Gay is OK'. No, noćas je izvješena poruka 'Only dead gay is OK'

S početnom točkom u parku Đardin danas će Splitom još jednom proći parada ponosa. Okupljanje za Split Pride počinje već u 16 sati, a sama povorka ove godine kreće u 17 sati, ali se kreće izmijenjenom rutom: od Đardina preko Ulice kralja Tomislava, Marmontovom, odakle se ove godine skreće u Ilićev prolaz kod kina Karaman, potom Zadarskom na Pjacu gdje će organizatori održati kratak govor, potom se skreće na Marulićevu preko Voćnog trga, potom na Rivu do Hrvojeve ulice iz koje se povorka vraća natrag u Đardin. 

Uoči ovogodišnjeg Pride, organizatori su prije 10 dana, na nadvožnjaku u Ulici Domovinskog rata izvjesili transparent 'Gay is OK'.

Foto: Dalmatinski portal No, noćas je izvješena poruka 'Only dead gay is OK'.

Foto: Dalmatinski portal

Organizatorice ponosa još ranije su izjavljivale kako su dobile brojne prijetnje smrću te da su ih protivnici parade zasuli salvama uvreda na društvenim mrežama čim su objavili datum održavanja povorke. Sve je prijavljeno policiji, no kako su uvrede plasirane sa lažnih profila, malo toga se može poduzeti.

Paradu ove godine volonterski organiziraju Nikolina Banić i Mirta Barić, a ekipu će u Đardinu zagrijavati DJ Coka. Povorku će predvoditi bubnjari Klapa Klapa.

Povorci će se pridružiti i splitski kolektiv Food Not Bombs (Hrana, ne oružje op.a.) iz udruge Aktivist koja želi potaknuti građane na solidarnost. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Policija je izvijestila građane da će se od 16 sati do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na sljedećim lokacijama (osim za vozila stanara i javnog gradskog prijevoza): od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Nodilovoj ulici od raskrižja Zagrebačke i Držićeve ulice prema Strossmayerovom parku. Okupljanje će se snimati.

Tema: Hrvatska

Komentari (198)
  • U Bostonu pokrenut prvi "Straight Pride Parade", zašto ne napišete kako su oni prošli i kakve poruke oni dobivaju. Ne podržavam nasilje niti poziv na nasilje, ali licemjerje mi se naprosto gadi.

    15. 6. 2019,   09:47
  • Nemam nidta protiv ljudi koji sebe dozivljavaju na taj nacin ali zasto ponosa...?

    15. 6. 2019,   09:49
  • Svi komentari koji ne podrzavaju gay, odjednom nestali?

    15. 6. 2019,   10:56