Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Upali su dva puta: Djed (92) sa sjekirom otjerao je provalnika

None Foto: Željko Garmaz/24sata

Osijek: Slavko Perić živi sam, ali ne da se ustrašiti. Razbili su staklo na vratima. Slavko vjeruje da ga napada netko iz susjedstva, ali, kaže, neće ostati u krevetu

Ja ne idem po tuđim kućama, e neće vala ni drugi meni dolaziti nenajavljeni, i to poslije ponoći! Ako pritom još hoće ući na silu, onda će ih sila i dočekati. Ovaj put je bilo dovoljno samo to što su vidjeli sjekiricu u mojim rukama, drugi put će ju i osjetiti, odlučan je Slavko Perić (92) iz Osijeka.

POGLEDAJTE VIDEO:

On je odlučio obraniti dom od provalnika koji su ga već nekoliko puta pokušali zastrašiti i opljačkati. Posljednji pokušaj bio je oko ponoći između petka i subote prošli tjedan.

- Ne znam kako bi završilo da nije bilo sjekirice - priča Slavko. Kad je tu večer legao i zaspao, probudio ga je prasak stakla na vratima susjedne prostorije. Probudio se i ugledao nepoznatog muškarca koji mu je rekao: “Ne brini, nisam došao po novac!”.

- Uzeo sam sjekiricu i zamahnuo, a on se okrenuo i pobjegao. I ja sam za njim istrčao na ulicu pozivajući u pomoć, ali nitko nije došao - prepričava Slavko koji je sljedeći dan zamijenio staklo, no u noći na četvrtak netko ga je opet razbio.

U policiji kažu da pokušaj provale u kuću Slavka Perića nisu zabilježili jer im nitko to nije ni dojavio.

Upozoravaju da provalnici često “proučavaju navike žrtve pa su u opasnosti stariji, bolesni, osobe koje žive same...”, te mole sve koji imaju takve ukućane ili prijatelje da ih “zovu i posjećuju, a djecu nauče da ne otvaraju vrata neznancima”.

Komentari (93)
  • deda kupi sačmaricu sjedi na tolicu do prozora,zapali cigaricu i čekaj...pa nek dode ko smije..nedaj se deda.

    5. 3. 2016,   08:24
  • Svaka čast djede!

    5. 3. 2016,   08:23
  • Starijima i nemoćnima pogotovo samcima treba osigurati sigurnost a sada na onima koji bi trebali znati na koji način je ta mogućnost ostvariva !

    5. 3. 2016,   08:39