Obavijesti

News

Upalite kamere: Snimite video i zaradite od 100 do 1000 kuna

Upalite kamere: Snimite video i zaradite od 100 do 1000 kuna
12

Čitatelji 24sata su najbolji reporteri. Zbog naših čitatelja u svakom trenu ‘pokrivamo’ svaki kutak Hrvatske. Ništa im ne može proći neprimijećeno. Svaki objavljeni video naših vrijednih čitatelja novčano ćemo nagraditi

VIDEO

Bila je to prava scena, drama! Prvo mi je palo na pamet da odmah izvučem mobitel i sve snimim. Steffani je to primijetila, ali joj nije smetalo nego suprotno, to joj je imponiralo, opisuje čiateljica Petra.

Ona se početkom veljače našla na pravome mjestu u pravo vrijeme, u riječkom restoranu brze prehrane. Snašla se u sekundi, proradio je adrenalin i snimila je senzacionalan video u kojem je bivša stanarka Big Brother kuće, Steffani Banić (20), urlikala na zaposlenicu, i to zbog obične salate.

- Ti si najsporija ženska na svitu. Daj mi tu salatu i ovdje je stavi je**te. Je**mu miša maloga. Neću platit dok ne dobijem salatu. Koji je ovo ku**c. Izvadite mi to, a daj je**te, alo, ej je l’ ode itko radi - vikala je tad Steffani. Snimka je nakon objave u našim večernjim video vijestima na Facebooku i 24sata.hr postala pravi hit, a za to smo čitateljicu Petru i nagradili. Petra se sjetila kako 24sata uvijek nagrađuju svoje čitatelje i kako oni postaju poput pravih reportera. Pomislila je i kako bi sama mogla nešto zaraditi.

Poslala je svoj video u redakciju 24sata, a za to je nagrađena s 500 kuna. Petra dodaje kako kupuje 24sata, a uz to vijesti svakodnevno čita i gleda na Facebooku i portalu 24sata.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A snimke naših čitatelja otkrile su nam i neotkrivene talente koji su na svakom koraku. Lani početkom prosinca učenici prvog razreda zagrebačke 3. gimnazije u Kušlanovoj ulici čekali su početak nastave na školskom hodniku. Učenik Jakov Vučenić (15) u ruke je uzeo košarkašku loptu, a naš čitatelj Ante odmah je upalio kameru na svome mobitelu. Iz zezancije je snimao prijatelja. Nakon nekoliko trenutaka Jakov je kroz otvoreni prozor bacio loptu i zabio koš na igralištu koje je udaljeno više od 30 metara. Neočekivano! Potpuno ludo! I tako genijalno! A pogotovo ako imate snimku...

- Poslali smo video u 24sata jer smo željeli da to netko objavi. Nije nam na pameti bilo da ćemo dobiti neku nagradu iako smo od ranije znali da redakcija nagrađuje čitatelje. Novine redovito kupujemo, a čitamo ih i preko Facebooka i na portalu – dodaje naš čitatelj Ante, koji je od redakcije za svoj trud nagrađen s 300 kuna.

Za vas smo u galeriji iznad teksta izdvojili trenutke iz ostalih videa koja su nam poslali čitatelji, a koja smo nagradili. Neki su uhvatili trenutak u kojem je vozaču na cisternu palo stablo, a on je čudom preživio, drugi su bili na mjestu nesreća, treći su snimili novu susjedu - sovu koja noću spava, a danju nadgleda susjedstvo. I sve su to postale priče u našim video vijestima. Imate i vi možda neku vijest ili reportažu, slučajno ste uhvatili neku zvijezdu koja vas je nečim šokirala ili oduševila, slučajno vam je kamera bila upaljena dok neki političar pada sa stolca...

E, pa to smo čekali. Svaki video koji objavimo u našim jutarnjim video vijestima koje emitiramo od ponedjeljka do petka u 11.15 i u večernjim vijestima svaki dan u 18.15, nagradit ćemo novčanim iznosom od 100 do 1000 kuna.

Pravilo je sljedeće.

Svoje materijale odmah nam šaljite na broj 099 224 24 24, koji koristimo za Viber i Whatsapp poruke.

Možete ga poslati i na mail reporter@24sata.hr, preko aplikacije na stranici www.24sata.hr, putem www.facebook.com/24sata ili putem Twittera na @24sata_HR . Ako imate pitanja, možete nam se javiti na broj 01/ 24 24 242 ili nas kontaktirati MMS-om na broj 099/224-2424. Upravo i zbog vas naše video vijesti su jedinstvene, najzabavnije, najintrigantnije... - sa stavom. U samo dvije minute gledatelji saznaju baš sve što taj dan trebaju znati. Od političkih skandala i ludih obećanja do najvećih bizarnosti. I ono što je najbolje - možete ih gledati kad vi to želite - u teretani, dok čekate tramvaj, dok pijete kavu. Prvi u svemiru smo imali Star Wars vijesti, Ćiro je s ekipom iz video vijesti slavio rođendan, a odali smo počast i herojima Domovinskog rata.
- Digitalni video je kralj, vodeći se time, tim 24sata kratkim je ali informativnim formatom postavio trendove na tržištu. Dokaz su tome i brojke te komentari naših gledatelja, koji su oduševljeni formatom. Ne samo da ih gledaju nego sudjeluju u komentarima, lajkaju, šeraju. Naše vijesti gledaju jer to žele, u bilo kojem trenutku - rekao je Matej Lončarić, izvršni urednik video produkcije. Slaže se i glavni urednik 24sata Goran Gavranović.
- Video vijesti od prosinca imaju 12,5 milijuna pregleda na 24sata.hr, Facebooku i YouTubeu. No osim brojki bitno je da su video vijesti u cjelosti prenijele duh brenda 24sata. Istinite su, provokativne, brze, dopiru svugdje i zabavne su. Montažeri, novinari, urednici se odlično zabavljaju dok ih rade, a to prepoznaje i publika - rekao je. Pošaljite nam video i budite i vi dio naše ekipe, sudjelujte u stvaranju video vijesti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina