Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Upetljan u slučaj Popović: Dao liječnici 200.000 eura i prijetio

None Foto: PIxsell 5

Dok je liječnica Iva Popović sjedila u zagrebačkom kafiću u lice joj se unio Dalibor Mlakar s riječima 'Znaš li kako je to kad ti prikolju obitelj?'. To je učinio, tvrdi, jer joj je posudio 200.000 eura koje nije vratila...

Di su pare?, povikao je Dalibor Mlakar (44) nakon što je 17. listopada 2015. godine prišao stolu za kojim su, u kafiću u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, sjedili liječnica Iva Popović (40) u društvu prijatelja i odvjetnika.

Potom joj se unio u lice te joj, u namjeri da je zastraši, rekao: “Znaš li kako je to kad ti prikolju obitelj?”. Zbog svega doktorica je bila u šoku. Mlakara su supruga i djeca čekali ispred vrata, a Popović je ustvrdila i da joj se njegova supruga beljila kroz prozor.

Mlakar, nogometni sudac 1. HNL, nepravomoćno je na Općinskom sudu u Zagrebu proglašen krivim zbog prijetnji fizijatrici.

Sudac Zorislav Kaleb osudio ga je na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine te na plaćanje troškova kaznenog postupka.

Mlakar je priznao da je prišao njihovu stolu i izrekao spornu rečenicu, no da je to učinio u sasvim drugom kontekstu.

Mlakar tvrdi da je fizijatrici više puta, na povjerenje i bez potvrde, posudio ukupno čak 200.000 eura.

Iva Popovic | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U svojoj obrani tvrdio je da je navedenom prijetnjom htio reći da mu je ona “priklala djecu” jer su uskraćeni za životne potrebe zbog dugovanja Popović. Sud tome nije povjerovao smatrajući da joj je zaprijetio zbog novčanog dugovanja u vezi s kojim se protiv liječnice na istom sudu vodi kazneni postupak.

Naime, fizijatrica Klinike za traumatologiju optužena je da je prevarila 31 osobu, od kojih je posudila 20 milijuna kuna i za sebe zadržala 9,4 milijuna.

Njezini vjerovnici su bili poznanici, prijatelji, kolege, pacijenti, djelatnica MUP-a, frizer, terapeut, pa i šogor i rođena sestra. Pričala im je nekoliko različitih priča.

ZBOG 200.000 EURA HNL sucu šest mjeseci zatvora uvjetno zbog prijetnje liječnici

Novac od žrtava najčešće je izvlačila govoreći da joj je pokojni vlasnik Dinersa Žarko Kraljević ostavio u nasljedstvo 12 milijuna eura, koji su na austrijskom računu, ali da novac još čeka.

Parnicu protiv Popović svojedobno su vodile i nasljednice Žarka Kraljevića, njegova udovica i kći, tvrdeći da joj je u zadnjoj godini života s računa prebacio najmanje 740.000 kuna.

Spor su izgubile.

Komentari (65)
  • Na kraju on na sudu zbog riječi a ona uzela 200k eura u smije se svima. Eto ti pravde

    14. 9. 2019,   22:51
  • Otkud nogometnom sudcu 200.000 eura?

    14. 9. 2019,   22:23
  • Ona u šoku na njegove riječi, a on bi trebao ostati miran i staložen na njezina djela????

    14. 9. 2019,   22:23