Obavijesti

News

Komentari 25

Plenković o Petrokemiji: 'PPD će nastaviti isporučivati plin'

Plenković o Petrokemiji: 'PPD će nastaviti isporučivati plin'

Zbog obustave isporuke plina, u kutinskoj Petrokemiji je u noći s četvrtka na petak obustavljena proizvodnja amonijaka. Premijer je kazao da su se dogovorili da PPD nastavi s isporukom plina

VIDEO

Zbog obustave isporuke plina, u kutinskoj Petrokemiji je u noći s četvrtka na petak obustavljena proizvodnja amonijaka. Premijer Andrej Plenković u petak je dao izjavu u Banskim dvorima na temu sisačke Petrokemije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kriza u Agrokoru se dodatno zakomplicirala: Premijer Andrej Plenković o Petrokemiji kojoj prijeti blokada Reporter: Nikol Zagorac

Posted by 24sata Video on 7. travnja 2017

- U svjetlu okolnosti i odnosa Petrokemije s PPD-om kao glavnim dobavljačem plina, mi smo danas dogovorili da PPD nastavi s opskrbom plina, tako da će se danas normalizirati proizvodnja u Petrokemiji - rekao je Plenković, pozvavši sindikate i zaposlenike da normalno nastave sa svojim aktivnostima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je važno za Kutinu, cijelu Moslavinu i funkcioniranje hrvatske poljoprivrede - rekao je Plenković.

Dodao je da je Vlada kao većinski vlasnik Petrokemije spremna angažirati se na pronalaženju sredstava koja bi omogućila dovoljnu likvidnost.

- Proizvodnja u Petrokemiji će se nastaviti, ona u najvećoj mjeri nije bila ni zaustavljena ni danas, radilo se samo o zaustavljanju jednog dijela - onog koji se tiče proizvodnje amonijaka - rekao je Đuro Popijač, predsjednik uprave Petrokemije. Vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac kazao je da su oni kao dugogodišnji partner Petrokemije spremni pomagati kako bi se proizvodna nastavila. Danas smo joj opet stali uz bok, kazao je.

Plenković najavio novu kapitalizaciju

Vlada se sprema angažirati na omogućavanju sredstava koji će potaknuti likvidnost Petrokemije. Mislim da je to važan angažman Vlade, kazao je Plenković te najavio kapitalizaciju pogona. 

- Napravit će se plan s Ministarstvima nakon čega ćemo ga predstaviti javnosti. Dao sam nalog trima ministrima da žurno pronađu vrijeme kako bi se napravio plan restrukturiranja. Što se tiče ukupnog iznosa dokapitalizacije, to će zahtijevati temeljite analize svih nadležnih ministarstava, Ministarstva državne imovine, Ministarstva gospodarstva te Ministarstva financija, i tek ćemo nakon toga imati jasniju sliku plana. Do tada ne bih spekulirao, kazao je Plenković.

Građani neće podnijeti teret spašavanja Agrokora

Pressica nije mogla proći bez osvrtanja na Todorića, lex Agrokor i potencijalnog Vladina povjerenika u vezi s tim slučajem.  

- Poanta ovakvog zakona je upravo spriječiti scenarij u kojem građani podnose teret spašavanja Agrokora. Jučer smo se sastali s Koordinacijskim odborom šest banaka, sa svima je održan detaljan sastanak, nije bilo nikakvih dvojbi da su sve banke vrlo zadovoljne činjenicom da je Vlada donijela poseban zakon, smatraju ga primjerenim.

Moja impresija je da su oni spremni dati novu svježu likvidnost poslovanju Agrokora. Na kraju ne dolazi do negativne lančane reakcije, nego do stabilizacije te naposljetku normalnog funkcioniranja hrvatskog gospodarstva, kazao je premijer te dodao kako o mogućem povjereniku još ne može govoriti.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag