Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uplatila mu novac za liječenje: Uzeo joj je stotine tisuća kuna

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija sada utvrđuje sve okolnosti ovoga događaja, a ovim putem i upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve prijevare i da prije nego nekom uplate novac provjere njegov identitet

Rovinjska je policija u utorak zaprimila prijavu 73-godišnjakinje da je prevarena za više stotina tisuća kuna.

Naime, s 73-godišnjakinjom je putem društvene mreže stupila u kontakt osoba koja se predstavila kao državljanin SAD-a kojemu je potreban novac za liječenje. U namjeri da mu pomogne skupiti novac za liječenje, žena je u nekoliko navrata u razdoblju od svibnja do sredine lipnja uplatila više stotina tisuća kuna na bankovni račun u inozemstvu. Kada je profil na društvenoj mreži izbrisan, tada je shvatila da je prevarena te događaj prijavila.

Policija sada utvrđuje sve okolnosti ovoga događaja, a ovim putem i upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve prijevare i da prije nego nekom uplate novac provjere njegov identitet ili se posavjetuju s članovima obitelji. Naime, počinitelji iskorištavaju povjerenje građana, osobito starije dobi i dovode ih u zabludu kako bi na nezakonit način došli do novaca. Ovoga puta očito im se posrećilo.

Komentari (13)
  • Bakica zbilja nije pri zdravoj pameti ako nepoznatom u Ameriku pošalje stotine tisuća kuna. Ili ne zna brojiti ili sjedi na novcima. Zar nema nikoga tko bi pazio na njeno poslovanje?

    16. 8. 2019,   16:37
  • Svijet se okrenuo naglavačke. Nekada su bogate tete iz Amerike pomagale siromašnim mladićima iz Hrvatske. Sad bogate tete iz Hrvatske pomažu siromašnim mladićima iz Amerike.

    16. 8. 2019,   17:07
  • Taj mulac je, umjesto za "liječenje" drpio lovu za drogu !

    16. 8. 2019,   16:18