Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uplatili plaće: Štrajkaški odbor obustavlja štrajk u Uljaniku

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Štrajkaški odbor odlučio je da se neće raspustiti, odnosno da nastavlja s radom, što ne utječe na valjanost odluke o obustavi štrajka. Štrajkaški odbor je ujedno uputio pismo ministru gospodarstva Darku Horvatu

S obzirom da su tijekom petka uplaćene plaće za srpanj na račune Uljanikovih radnika, čime je prestao razlog organiziranja i provedbe štrajka započetog 22. kolovoza, Štrajkaški odbor Uljanika donio je jednoglasnu odluku o obustavi štrajka danas u 15 sati, doznaje se u petak iz Štrajkaškog odbora.

DUBOKO NESLAGANJE Amsterdamske koalicije ipak neće biti: Presudio joj Uljanik

Međutim, kao što je u izjavi za novinare potvrdio predsjednik Štrajkaškog odbora Đino Šverko, uvažavajući osjetljivost trenutka i složenost situacije oko opstanka brodogradilišta i svih društava u sastavu Uljanik Grupe, Štrajkaški odbor odlučio je da se neće raspustiti, odnosno da nastavlja s radom, što ne utječe na valjanost odluke o obustavi štrajka.

Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave PRESTAJE ŠTRAJK? Radnicima Uljanika sjeda plaća: 'To je samo vatrogasna mjera'

Štrajkaški odbor je ujedno uputio pismo ministru gospodarstva Darku Horvatu u kojem se zahvaljuje na podršci, trudu i aktivnostima koji je uložio u problem rješavanja plaće radnika Uljanik Grupe za srpanj.

DOK RADNICI MOLE ZA PLAĆE Rajske vile direktora Uljanika: Podijelili si 20,4 milijuna kuna

"Isplatom plaće za srpanj stvorene su tek minimalne pretpostavke za nastavak djelatnosti društava u okviru Uljanik Grupe. Međutim, u idućem razdoblju nama kao predstavnicima sindikata nameću se brojna pitanja u vezi opstanka i restrukturiranja brodograđevne djelatnosti u Puli i Rijeci, na koje uz pregršt kontroverznih informacija i dezinformacija, do današnjeg dana nemamo konkretne odgovore", kaže se u pismu.

Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave 'VIDI SE IZ NAJAVE' Miletić: Vlada je imala rješenje za Uljanik još 10. kolovoza

Stoga Štrajkaški odbor poziva Horvata na sastanak sljedećeg tjedna na kojem "žele potražiti odgovore i razjasniti sumnje glede programa restrukturiranja i diverzifikacije, kao i uloge strateškog partnera u budućim aktivnostima".

Nakon isplate plaća za srpanj prekinut je štrajk i u Brodogradilištu 3. maj. Štrajkaški odbor 3. maja stavio je štrajk u mirovanje i odgodio prosvjed koji je bio najavljen za ponedjeljak, izjavio je nakon sjednice Kriznog stožera za 3. maj predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović.

 

Komentari (20)
  • Od kud novci za isplatu placa???

    31. 8. 2018,   15:50
  • U tom kupu love su i plaće ovih menađera??? S njima odmah u zatvor jer će se priča ponoviti ubrzo!

    31. 8. 2018,   16:19
  • nije mi jasno da netko svjesno uništi firmu i da slobodno šeće i dalje.....

    31. 8. 2018,   18:41