Obavijesti

News

Komentari 83

Upravni sud je poništio odluku: Rimac ipak nije prekršila zakon

Upravni sud je poništio odluku: Rimac ipak nije prekršila zakon
1

Riječ je o postupku kojega je bivša predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković pokrenula protiv Josipe Rimac temeljem anonimne prijave da je kao saborska zastupnica u imovinskoj kartici prijavila kuću iako ima tri stana

VIDEO

Državna tajnica u Ministarstvu uprave, Josipa Rimac nije prekršila zakon kada je u imovinskoj kartici prijavila kako njezin suprug u vlasništvu ima kuću, a ne tri stana koji su u toj kući i predstavljaju funkcionalnu cjelinu, javlja Večernji list.

Upravni sud u Splitu, pod predsjedanjem suca Studenka Vulete, donio je nepravomoćnu presudu kojom je poništio odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa od 13. travnja 2018. te naložilo obustavu postupka koje je Povjerenstvo pokrenulo protiv Josipe Rimac i u kojemu je donesena osporena odluka.

Također, Povjerenstvo treba Rimac platiti 5000 kuna za troškove upravnog spora. Nema nesklada između vrijednosti nekretnine koju je Rimac u imovinskoj kartici prikazala temeljem procjene Porezne uprave, ocijenio je Upravni sud i prihvatio navode iz njezine tužbe kako neprijavljujući tri stana, već kuću u kojoj živi i doživljava je kao cjelinu, nije željela obmanuti javnost niti zatajiti imovinu. 

Riječ je o postupku kojega je bivša predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković pokrenula protiv Josipe Rimac temeljem anonimne prijave da je kao saborska zastupnica u imovinskoj kartici prijavila kuću iako ima tri stana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odluku o tome da je Rimac neprijavljujući tri stana već kuću prekršila zakon o prijavi imovine donijelo je Povjerenstvo pod predsjedanjem nove predsjednice - Nataše Novaković koje ju je kaznilo s 4.000 kuna iako je Rimac obrazložila razloge zbog kojih je imovinu prijavila na taj način.

Međutim, uzimajući u obzir kako nijednoj strani u postupku nije sporna vrijednost nekretnine koju je suprug Josipe Rimac, Danijel, kao branitelj dobio od RH, koju je na 994.110 kuna procjenila Porezna uprava, što je Rimac priložila prijavi imovine, kao ni kvadratura kuće, odnosno stanova, Sud je ocijenio kako je inzistiranje da je u obrascu izvješća o imovinskom stanju tužiteljica kuću u Kninu trebala prikazati po etažama "pretjerani formalizam".

Vezano za navedeno, potrebno je pojasniti da je riječ o nepravomoćnoj presudi te će Povjerenstvo iskoristiti pravne lijekove koji mu stoje na raspolaganju i podnijeti žalbu Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske. Pritom Povjerenstvo smatra da je u konkretnom slučaju suprug dužnosnice Josipe Rimac od države dobio tri stana u stambenoj zgradi koja ima 4 stana, dok sud u obrazloženju presude navodi da je riječ o etažiranoj obiteljskoj kući.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!