Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Đurđevcu je ostavila 30 tisuća dolara, a mačkama tri milijuna!

None Foto: Pixsell/Pixabay

Marija Horvatek, rođena Đurđevčanka, desetljećima je živjela u Chicagu, a preminula je prije dvije godine. Njezina želja je bila usrećiti đurđevačku djecu. Ipak, najveći dio bogatstva ostavila je mačkama

Rođena Đurđevčanka, odavno odselila u Chicago, preminula je i ostavila rodnom gradu 30 tisuća dolara. No, najveći dio svog bogatstva, 470 tisuća dolara, namještaj, nakit i srebrninu - ostavila je svojim mačkama, pišu Vijesti.hr. 

- Mi smo prije nekoliko dana dobili vijest da je želja ostaviteljice bila da u njenoj imovini uživaju mačke i djeca. Dok o njenim mačkama brine njezina prijateljica, grad Đurđevac dobio je zadaću da 30 tisuća dolara iskoristi za dobrobit djece - rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i dodao da će s grad tim novcem kupiti glazbene instrumente za glazbenu školu. 

Marija Horvatek, rođena Đurđevčanka, desetljećima je živjela u Chicagu, a preminula je prije dvije godine. Njezina želja je bila usrećiti đurđevačku djecu. Provođenje oporuke trajalo je gotovo dvije godine, a mještane je iznenadio nenadani dar. 

Veći dio su ipak dobile mačke, a građani koji su poznavali obitelj preminule Horvatek u šoku su i nisu znali da je imala toliko puno novaca. 

Tema: Hrvatska

Komentari (107)
  • Žali bože tih 30.000 koje će skuriti neki uhljebi. Bolje da je ostavila mačkama za desert.

    8. 11. 2018,   09:13
  • Njezina lova je njezina stvar, ima pravo ostaviti kome god želi. Smiješni su mi oni koji bi određivali što će netko sa svojim novcem, prste sebi s tuđih financija, a dignite se i radite, zaradite pa ostavite kome god želite! ;)

    8. 11. 2018,   10:24
  • Ovaj dio za djecu djeca neće nikad vidjeti.

    8. 11. 2018,   09:14