Obavijesti

News

Komentari 200

Urbana desnica: Vlada troši na Pride, a na radnike ide policija

Urbana desnica: Vlada troši na Pride, a na radnike ide policija
3

Pokret je uoči Pridea pozvao građane grada Splita i šire okolice da 9. lipnja 2012. bojkotiraju odlazak u središte grada i time podrže njihovu akciju 'Prazan grad'

VIDEO

Uoči Gay Pridea pokret Urbana desnica, koji je pozvao Splićane na dan održavanja parade da podrže njihovu akciju "Prazan grad", postavila je transparent kojim, kako kažu u priopćenju koje su objavili, žele skrenuti pozornost javnosti na financijsku sferu osiguranja parade, javlja večernji.hr.

– Troškovi osiguranja parade iznose ove godine oko 2,000.000 kn, povorku će osiguravati više od tisuću policijskih službenika, a ruta kojom bi povorka trebala proći, sudeći prema najavama organizatora, policije i određenih ministara i ministrica, ostat će nepromijenjena bez obzira na ukidanje suglasnosti od Grada te bez obzira na mišljenje većine građana grada Splita. Pitamo se tko štiti volju većine građana ovog grada? – napisali su i još jednom pozvali građane grada Splita i šire okolice da 9. lipnja 2012. bojkotiraju odlazak u središte grada i time podrže njihovu akciju Prazan grad. 

– Nasilje i publika dvije su stvari koje će i ove godine uvelike pomoći paradi. Ovaj je plan osmišljen nedugo nakon prvog neuspjelog Gay Pridea u Splitu. Cilj mu je izazvati nasilje jer će u samoj povorci ove godine biti i izaslanici EU, kako bi se eventualno izvršio pritisak Europe na Republiku Hrvatsku da zaštiti prava LGTB osoba. Cilj im je i oblatiti ime grada Splita, građane grada Splita i prikazati ovo društvo kao netolerantno, primitivno i nasilno. Cilj je provlačiti to danima kroz svjetske i nacionalne medije, a sve zbog šačice inozemnih LGTB osoba koje osigurava hrvatska policija na teret hrvatskih poreznih obveznika! – smatraju u Urbanoj desnici. 

Pitaju Vladu zbog čega osigurava ovakve parade, a parade radnika čije su tvrtke uništene i čija je egzistencija upitna prekida policijskim intervencijama, privođenjima i upotrebom fizičke sile. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Također, pitamo određene pripadnike te iste Vlade zbog čega nisu marširali s radnicima Jadrankamena i ostalih propalih tvrtki, a za manjinu koja terorizira većinu u gradu Splitu imaju sluha. S pravom se pitamo što su prioriteti ove Vlade i zbog čega su ljudska prava LGTB osoba pod patronatom države, dok se nad radnicima propalih tvrtki, koji traže ta ista ljudska prava te pravo na rad vrši represija i teror te iste države i policije? – poručuju iz Urbane desnice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji