Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ured predsjednice u Banske dvore, a Vlada u Kockicu...'

None Foto: Marko Prpić/Pixsell

Šef HDZ-a predlaže da se Ured predsjednice preseli u Banske dvore, a da se Vlada, odnosno premijer i dva ili tri potpredsjednika presele na Prisavlje u Kockicu

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko predlaže da se Ured predsjednice preseli u Banske dvore, a da se Vlada, odnosno premijer i dva ili tri potpredsjednika presele na Prisavlje u Kockicu, nekadašnju bazu Centralnog komiteta. Karamarko o tome, rekao je za Večernji list, razmišlja već godinu dana, a svoju je ideju izložio i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. 

Svoju će ideju iznijeti i mandataru Oreškoviću i Boži Petrovu, čelniku Mosta. Karamarko objašnjava kako preseljenje predsjednice u Banske dvore ne bi koštalo ništa, a da su Banski dvori sigurnosno adekvatni potrebama Ureda predsjednice. Pantovčak pak, kaže Karamarko, treba osloboditi kako bi se taj prostor mogao komercijalizirati.

U Uredu predsjednice ugodno su iznenađeni inicijativom šefa HDZ-a Tomislava Karamarka. 

- Ideja je dobra i apsolutno nam je prihvatljiva. I dalje će glavni kriterij u odluci o preseljenju biti financijski trošak - rekao je za Večernji list Luka Đurić, glasnogovornik predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović.

Komentari (194)
  • Aha, Pantovčak komercijalizirati!? Kome li je zapeo za oko da ga dobije za jednu kunu.... baš se pitam??

    13. 1. 2016,   20:27
  • Vidim HDZ se vrača svojim korjenima. Natrag u kockicu, tamo je bio smješten i CKH. Drugim riječima HDZ pere Jugo nostalgija...

    13. 1. 2016,   20:04
  • Od silnih reformi, hdz jedino to zna i raditi.Ovo me podsjeća na dječju kompjutersku igru, Ovdje će biti kućica, ovdje će biti cestica....ovdje će biti Vlada, a ovdje predsjednica.

    13. 1. 2016,   20:12