Obavijesti

News

Komentari 185

'Uređenje Kockice koštat će više od troškova Pantovčaka'

'Uređenje Kockice koštat će više od troškova Pantovčaka'
1

Josipović je savjetovao Grabar Kitarović da ostane na Pantovčaku. Smatra da ona vjerojatno osjeća obvezu da preseli Ured jer je to obećavala u svojoj kampanji

VIDEO

Sabor stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez tajnim je glasovanjem u srijedu navečer u Zagrebu odlučio odbaciti ponuđenu ostavku Ive Josipovića na mjesto predsjednika te stranke, poklonivši time, unatoč izbornom neuspjehu, povjerenje svojem osnivaču i bivšem predsjedniku Republike u daljnjem radu te stranke.

Gostujući u RTL Direktu Ivo Josipović je kazao kako je dao svoj mandat na raspolaganje jer je to pitanje političke pristojnosti. 

- Nakon lošeg rezultata, neki jesu objektivni, neki su subjektivni, red i pitanje političke pristojnosti jest da dam svoj mandat na provjeru. Danas je bilo nazočno 40 članova Sabora stranke i njih 39 je meni dalo podršku. Dakle, nastavljamo raditi. Znamo da smo na početku rada jedne mlade stranke i imamo jako mnogo mladih ljudi. Zahvaljujem na podršci i svima onima koji su nam poklonili povjerenje. Nastavljamo raditi na dobrobit građana - kazao je.

Tihomir Orešković i prije nego je postao premijer najavio je da će biti partner s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Josipović kaže da mu je nedostajalo takvo partnerstvo Jadrankom Kosor i Zoranom Milanovićem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imali smo mnogo tema o kojima smo mogli razgovarati, predlagao sam strukturne promjene, o kojima se sada govori, ali onda se o tome nije htjelo ni čuti. Ne bih naše odnose mogao nazvati partnerskim.

Na pitanje kakav je realno doseg sudjelovanja predsjednika Republike u privlačenju investicija, Josipović je rekao:

- Predsjednik nema čaroban štapić da dovede nekoga. U svom mandatu sam znao dovesti neke investitore. Tu sam imao sjajan odnos s Ministarstvom vanjskih poslova, više u plasmanu nekih ljudi vani, nego u privlačenju investitora u Hrvatsku. Za privući investitora trebate imati određene beneficije i mogućnosti, koje može samo vlada. Predsjednik ili predsjednica može neovisno o vladi, ili uz suradnju s vladom, može se raditi na prezentaciji nekih tvrtki. 

Kandidat za šefa SDP-a, Zlatko Komadina najavio je u slučaju pobjede povratak nekadašanjih članova stranke. Josipović kaže kako se ne vidi ponovno u SDP-u.

- Imam stranku, ljude koji su vrijedni i s kojima zajedno radim.  Sasvim sigurno se ne bi u ovom trenutku vratio u SDP, ali mogu zamisliti situaciju odlične suradnje sa SDP-om. To je perspektiva ljevice - bolja suradnja bez antagonizama.

Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović je savjetovao da ostane na Pantovčaku jer preseljenjem neće ništa uštedjeti.

- Uređenje Kockice za vladu koštat će puno više nego što su svi troškovi infastrukture na Pantovčaku. Gospođa predsjednica je to obećavala u kampanji pa valjda osjeća obavezu. Ali kada gledamo racionalno, to nema smisla- zaključio je Josipović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke