Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Urna doplutala nakon čak tri godine: Pokojna žena me prati!

None Foto: Filip Brala/PIXSELL 5

BIZARNA SLUČAJNOST: Frank je ženin pepeo bacio s Paškog mosta 2008. god. Sad je urna doplutala u plićak točno ispod kuće, u kojoj živi s novom suprugom

Vratila mi se. Ne želi  biti u moru. Neću je više vraćati u more, kroz suze je rekao Frank Ernst Schneider (71), suprug Monike Schneider (57), koja je umrla 2005. godine. 

Njezine posmrtne ostatke držao je u urni u svojoj kući u Rtini u zadarskom zaleđu. No ljudi iz sela zgražali su se nad time. 

- Držao sam njezin pepeo u kući u Francuskoj i to je bilo normalno, no ovdje je izazvalo sablazan. Supruga Monika je jako voljela more, a pred kraj, kad je oboljela, često mi je govorila da želi da joj posmrtni ostaci završe u moru. Tako sam 2008. njezin pepeo stavio u urnu i dodao naše vjenčano prstenje, koje smo nosili 25 godina, lančić i pismo. Napisao sam da je volim, da mi nedostaje i da sam ljut jer sam ostao sam. Nismo imali djece. Urnu sam zamotao u papir i stavio u najlonsku vrećicu s velikim kamenom. Bacio sam to s Paškog mosta 2008. Navraćao sam i bacao cvijeće s mosta na njezin rođendan ili obljetnicu - kazao je Frank, uznemiren čudnim okolnostima oko počivališta njegove žene. 

Urna s posmrtnim ostacima njegove supruge doplivala je u lučicu u Rtini, odmah ispod kuće u kojoj živi s novom suprugom. Urnu su u ponedjeljak, na Noć vještica, iz mora izvadila djeca, a policiji ju je predao lokalni ribar. Pomalo je jezivo što je Monikina urna “pronašla” svojeg supruga, doplutavši baš ispred kuće koju je kupio pune dvije godine nakon njezine smrti. Frank je, tek pročitavši 24sata, saznao da je pepeo njegove supruge u zadarskoj policiji.

- Mislim da mi supruga želi reći da ne želi biti u moru. Ne znam što ću sad - tužan je Frank. 

Urna je četiri kilometra prelazila tri godine

Urna je nakon tri godine doplutala od paškog mosta udaljenog nekoliko milja, unatoč kamenju u vrećici koje ju je trebalo držati na dnu. 

Komentari (109)
  • da tako neko baci urnu sa sanaderovim ostacima,ona bi doplutala odmah tik uz erste banku

    4. 11. 2011,   19:07
  • Intrigantno, zanimljivo i nesvakidašnje.

    4. 11. 2011,   19:04
  • NIŠTA NIJE SLUČAJNO!!!ovu sam izreku čuo kad san dijete bio i siguran san da je tako....hmmm, kud baš pred njegovu kuću,previše koincidencije da bi bilo slučajno...

    4. 11. 2011,   19:11