Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Đuro Gavrilović dobio počasno odlikovanje Republike Austrije

None Foto: 3

U ime austrijskog predsjednika  Alexandera Van der Bellena odlikovanje je Gavriloviću uručio austrijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Andreas Wiedenhoff

Đuro Gavrilović stariji primio je počasno odlikovanje za posebne zasluge djelovanja  za Republiku Austriju.

U ime austrijskog predsjednika  Alexandera Van der Bellena odlikovanje je Gavriloviću uručio austrijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Andreas Wiedenhoff. Obitelj Gavrilović takvo priznanje dobila je i 1894. od nadvojvode Franje FerdinandaSvečanom događanju su, uz suprugu Margaretu Gavrilović, prisustvovali su ostali članovi obitelji, članovi ambasade, predstavnici vodećih austrijskih tvrtki u Hrvatskoj, poslovni partneri  te mnogobrojni prijatelji. Među prvima mu je čestitala njemačka političarka Doris Pack, predsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke. 

Komentari (3)
  • Sigurno ga nije badava dobio,na neki način ga je zaslužio.

    6. 4. 2019,   13:34
  • Ne kužim, za što je točno dobio odlikovanje?

    6. 4. 2019,   12:29
  • Ako za ništa drugi Gavrilović zaslužuje nagradu za njihovu "Tirolska salamu". To je jedna od rijetkih stvari koja je bila dobra i u ona smrdljiva vremena a ostala takva i dan danas. Tko može zaboraviti jauzne kad smo preko studentskog kopali kanale po Osijeku: četvrt kruha, jogurt i 15 deka tirolke.

    6. 4. 2019,   11:23