Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Đuro Sessa izabran za novog predsjednika Vrhovnog suda

None Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Razrješen je i Nadzorni odbor HRT-a, odnosno Anja Šovagović Despot, Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović sa 78 glasa za, osam suzdržanih te 47 protiv

Nakon stanki, zastupnici su u Saboru prešli na glasovanje. Najprije su glasovali o predsjedniku Vrhovnog suda. Đuro Sessa izabran je sa 84 glasa za, 14 suzdržanih te 33 protiv za predsjednika Vrhovnog suda.

Razrješen je i Nadzorni odbor HRT-a, odnosno Anja Šovagović Despot, Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović sa 78 glasa za, osam suzdržanih te 47 protiv. 

Razrješeni su i članovi Vijeća za elektroničke medije. 

Zastupnici su razrješili i Mirjanu Rakić sa funkcije predsjednice Vijeća za elektroničke medije te Vesnu Roller, članicu tog Vijeća. 
Damir Hajduk izabran je za novog predsjednika VEM-a sa 113 glasa za te 21 suzdržana. 

SDP-ov Arsen Bauk zatražio je pojedinačno glasovanje o imenovanju članova Vijeća za elektroničkom mediju, što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković prihvatio.

Anita Malenica imenovana je članicom Vijeća sa 85 glasa za, 19 suzdržanih te 30 protiv.  
Članom Vijeća imenovani su i Davor Marić sa 106 glasa za, 24 suzdržana te dva protiv, kao i Vanja Gavran kojeg je podržalo 97 zastupnika dok ih je 21 bilo suzdržano, a pet protiv. 

Komentari (38)
  • Zamislite narode kakvo je to ministarstvo koje bi se tribalo baviti pravdom, a koje u ovoj državi nema, i njegovi djelatnici kad je Sessi dozvolilo da u isto vrijeme radi kao predsjednik Općinskog suda u Zagrebu i kao županijski sudac ?! A što je radio kao županijski sudac to ne smijem ovde pisati jer bi mi policija došla na vrata. Uostalom to sve možete naći na svemogućem guglu.

    14. 7. 2017,   11:50
  • Sad mogu mirno spavat niko nejde u prdekanu kum je stigo.

    14. 7. 2017,   12:10
  • Živio kradeze

    14. 7. 2017,   12:11