Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za svih 15 uhićenih odredili su istražni zatvor na mjesec dana

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv 15 okrivljenika. Sudac je svima odredio mjesec dana istražnog zatvora.

Sudac istrage na Županijskom sudu u Zagrebu odredio je istražni zatvor za svih 15-ero osumnjičenih, predvođenih Đorđem Vuletićem i Tomislavom Sabljom. 

21.55 Sudac je svima odredio mjesec dana istražnog zatvora.

19.10 Desetak odvjetnika ušao je u zgradu suda. Ročište počinje u 19.15

18.00 USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu trebao predložiti određivanje istražnog zatvora protiv 15 okrivljenika. Kako neslužbeno doznajemo, zbog manjka pravosudnih policajaca sud je odgodio početak postupka. Pred suca istrage uhićeni će navodno biti dovedeni u 19:15 sati.

17.40 Na Županijski sud u Zagrebu stigla su osmorica osumnjičenih, a nakon njih su pristigla i tri kombija s više osumnjičenih. Odvjetnici osumnjičenih su kratko rekli da će se žaliti ako im Sud odredi istražni zatvor.

ODUZETI MERCEDES, PORSCHE... Akcija 'Tebra': Pronašli 6,3 kg 'trave', 'speed', puške, bombe

Podsjetimo, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta danas dovršili opsežno višemjesečno zahtjevno kriminalističko istraživanje kojim su bile obuhvaćene 23 osobe, a pod sumnjom da su se radi počinjenja različitih kaznenih djela, u razdoblju od dvije godine, udružili u zločinačko udruženje s međusobnom podjelom uloga.  

Od dvadeset osumnjičenika, njih petorica se od ranije nalaze u zatvoru (istražni zatvor ili izdržavanje kazne zatvora), dok je ostalih 15 osoba u zakonskom roku predano pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu koja je podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

 

 

 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (46)
  • Prije će oni van nego ja na more

    6. 7. 2019,   19:38
  • Kako mozete reci da se radi o policajcima i odvjetnicima posto iz njih izvire postenje a ja neznam ni jednog policajca da nije u kriminalu. Kod nas nacelnik i nacelnica PP sjede sa kriminalcima i uredno ji reketiraju a obicne ljude trpaju u zatvor i krivicno gone sto su napali kriminalca

    6. 7. 2019,   18:39
  • ....dok su krupni kriminalci na slobodi sa ogromnim plaćama i nekretninama...

    6. 7. 2019,   19:09