Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uskok ispitao Brkića: Varga ga pitao treba li uništiti podatke?

None Foto:

Iako nije poznato što je Brkić rekao istražiteljima, Jutarnji navodi da su ih zanimali odnos s Vargom i korištenje njegovih usluga te Brkićeva komunikacija s Vargom i Curićem

U istrazi afere SMS, USKOK je prošlog tjedna ispitivao HDZ-ova Milijana Brkića u svojstvu svjedoka, objavio je Jutarnji list. Informacija o Brkićevu svjedočenju potvrđena je na ročištu Županijskog suda u Osijeku, gdje je produljen istražni zatvor za Franju Vargu i Blaža Curića. 

Mirogoj RAZGOVARAO JE I S PLENKOVIĆEM Milijan Brkić: 'O aferi SMS sam sve rekao, nemam komentara'

Iako nije poznato što je Brkić rekao istražiteljima, Jutarnji navodi da su ih zanimali odnos s Vargom i korištenje njegovih usluga te Brkićeva komunikacija s Vargom i Curićem u tjednu oko Vargina uhićenja. 

ČISTKA SE NASTAVLJA... Afera SMS: Steže se politički obruč, perje leti na sve strane

Vargu su kontaktirali Tomislav Karamarko i Milijan Brkić. Isto tako Curić ga je nazvao kako bi ga upozorio na istragu. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, Varga je Brkiću preko Messengera poslao poruku u kojoj ga pita treba li stvarno uništiti podatke, ali navodno nije dobio odgovor. Tako je i policija izuzela računala, USB-ove i mobitele te pronašla veliku količinu podataka i komunikacija. 

AFERA SMS Franjo Varga i Blaž Curić ostat će u pritvoru još dva mjeseca

Osim Brkića, USKOK je ispitivao i Karamarka, ali i Ivanu Š., zaposlenicu Ministarstva poljoprivrede koja se veže uz Curića. Navodno je on uz njenu pomoć nabavio mobitel i SIM karticu s brojem s kojeg je javio Vargi da je pod istragom.

Komentari (38)
  • Kad se hdz i hrvatska država riješe ovog Brkića možda će nešto krenuti na bolje? Vaso i brat mu uzurpirali su po Zagrebu 20-tak najatraktivnijih lokala i osnivali svoje tvrtke jednu za drugom a nitko im ništa ne smije i ne može, rade što ih volja a novac se samo gomila na njihovu hrpu, a u Zagreb su došli 90-tih godina sa poderanim hlačama, a Vaso stalno u svakom razgovoru sa novinarima samo ponavlja jedno te isto,samo on i njegovi suborci kao papiga, i kako on ima pravo na sve a najinteresantniji je kad stalno i u svakom trenu ima na uhu neki veliki mobitel , i kao fol non stop priča sa nekim, a i to je dio kulture od kud dolazi.

    21. 12. 2018,   08:02
  • Nekada se na ulazu u kuću brisale cipele...sada se brišu SMS poruke :)))

    21. 12. 2018,   07:56
  • Kod nas u Hrvatskoj Hrcegovci vuču sve konce .A to će nas jedan dan dobro koštat.

    21. 12. 2018,   08:41