Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

USKOK istražuje liječnika zbog sumnje da je primio 100€ mita

USKOK će na temelju kaznene prijave Policijske uprave koprivničko-križevačke provesti istragu protiv 66-godišnjeg liječnika opće prakse, zbog sumnje na primanje mita u svojoj ordinaciji, izvijestio je USKOK.

Sumnja se da je okrivljenik u srijedu, 26. lipnja, u svojoj ordinaciji u Gregurovcu u Koprivničko-križevačkoj županiji, od jednog pacijenta zatražio i primio mito u iznosu od 100 eura, kako bi mu zauzvrat pružio liječničku uslugu.

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela primanja mita te je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

PU koprivničko-križevačka izvijestila je da je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog predala pritvorskom nadzorniku. 

Šezdesetšestogodišnji liječnik je u ugovornom odnosu s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i s područja je Zagrebačke županije, a pacijent od kojeg je, kako se sumnja, tražio mito, ima uredno zdravstveno osiguranje. 

(mz)

Komentari (14)
  • Kako ste brzi kad je u pitanju mali iznos u provedbi istrage a ministar okreće i mešetari s milijunima i vi nikako da krenete u to istraživanje .

    28. 6. 2019,   11:34
  • Za 100 eura ce zavrsiti u zatvoru. Da je isao na vise bio bi siguran

    28. 6. 2019,   11:34
  • Jeftin neki liječnik!

    28. 6. 2019,   11:30