Obavijesti

News

Komentari 73

Uskok je zbog afere dnevnice ispitao Oreškovićeve savjetnike

Uskok je zbog afere dnevnice ispitao Oreškovićeve savjetnike
1

U sjedištu Uskoka o nezakonitim isplatama dnevnica u Vladi ispitani su i savjetnici bivšeg premijera Tihomira Oreškovića Stjepo Bartulica i Davor Huić

VIDEO

U utorak su u sjedištu Uskoka u Gajevoj ulici o nezakonitim isplatama dnevnica u Vladi ispitani i savjetnici bivšeg premijera Tihomira Oreškovića Stjepo Bartulica i Davor Huić.

Bartulica uopće nije želio razgovarati s novinarima, dok je Huić kazao da o detaljima slučaja ne može govoriti zbog tajnosti istrage.

Isti su argument tijekom dana ponavljali i iz Državnog odvjetništva gdje službeno nisu željeli ništa potvrditi.

Nakon što su premijer Andrej Plenković i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u ponedjeljak potvrdili da je nepravilnosti s dnevnicama bilo i nakon isteka mandata premijera Zorana Milanovića, Huić je medijima izjavio da kao premijerov savjetnik nigdje nije službeno putovao niti za to dobivao dnevnice.

Još jedan Oreškovićev savjetnik, Jakša Puljiz, ranije je demantirao da je u 2016. službeno putovao u Ženevu, Luxembourg i Zurich, što bi moglo značiti da su i ta putovanja bila fiktivna s obzirom da su u preslici evidencije službenih putovanja, koju je objavio Nacional. Puljiz je u izjavi Hini rekao da je "vrlo friško" dao iskaz u Uskoku, nakon što je Tomislav Saucha pušten iz istražnog zatvora.

I Bartulica je u SMS odgovoru Hini potvrdio da nije bio na svim putovanjima koja se navode u preslici službene evidencije.

Predstojnik Oreškovićevog Ureda Neven Zelić, koji je prema evidenciji najmanje osam puta putovao u inozemstvo, rekao je da je bio na putovanjima samo s premijerom, ali da nikada tijekom mandata nije putovao sam te da ga još nisu pozvali na razgovor u Državno odvjetništvo.

Nakon što je u javnost procurila informacija da je Zeljko u utorak ponovno pozvana na ispitivanje u Uskok u Banskim dvorima su objavili je od ona premještena na drugo radno mjesto u državnoj službi sukladno njezinim kvalifikacijama.

Isti je aninimni izvor iz Vlade kazao i da je nakon što je početkom prošlog mjeseca pokrenuta istraga protiv Sauche Plenković od dvojice najbližih suradnika usmenim nalogom zatražio da provedu diskretnu provjeru jesu li se takve stvari događale i nakon Milanovićeve Vlade.

Saucha pak tvrdi da su nova saznanja u "aferi dnevnice" rezultat njegove istrage nakon koje je podnio prijavu protiv nepoznatog počinitelja za zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja isprava koja su se događala u 2016.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa