Obavijesti

News

Komentari 8

Uskok tvrdi: Križić Vrbaniću nije sugerirao da provali u stan

Uskok tvrdi: Križić Vrbaniću nije sugerirao da provali u stan
1

Na temelju rezultata provedenih izvida nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u navedenom slučaju počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti", izvijestio je Uskok

VIDEO

Uskok je u srijedu izvijestio da "na temelju rezultata provedenih izvida" nije utvrđena sumnja bi pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić ili koja druga službena osoba u Ministarstvu hrvatskih branitelja te Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje "počinila kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti".

"Nakon medijskih objava o tome da je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić radi rješavanja stambenog problema Maria Vrbanića, istoga putem poruka u Viber aplikaciji obavijestio da je molio državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolu Mažara da Mariju Vrbaniću omogući provalu u neki od praznih državnih stanova te da na to zažmiri, provedeni su izvidi tijekom kojih je pribavljena relevantna dokumentacija i obavljeni su obavijesni razgovori s više osoba.

Na temelju rezultata provedenih izvida nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u navedenom slučaju počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti", izvijestio je Uskok.

'Slučaj stan': Vlada razriješila Medvedova pomoćnika Križića
'Slučaj stan': Vlada razriješila Medvedova pomoćnika Križića

Križića je Vlada u siječnju na osobni zahtjev razriješila dužnosti, a ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved novinarima je prokomentirao da je Križić napravio propust u najboljoj namjeri.

Razriješen je nakon što je Telegram objavio njegove SMS poruke u kojima on 49-godišnjem hrvatskom branitelju Mariju Vrbaniću, koji ga moli da mu riješi stambeno pitanje, sugerira da "provali u stan, a mi ćemo zažmiriti".

Telegram je objavio članak u kojem se kaže da im je Vrbanić, koji živi u Vukovaru u unajmljenom stanu i tvrdi da nema nikakvih stalnih prihoda, ispričao kako je nebrojeno puta razgovarao s pomoćnikom ministra branitelja Križićem, a u nekoliko navrata i sa samim ministrom Medvedom, da mu pomognu u stambenom zbrinjavanju.

Tvrdio je i kako je dobio bezbroj obećanja, a onda mu je Križić rekao kako će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, da "malo okrene glavu" i dopusti Vrbaniću da provali u neki od praznih stanova.

"Nakon svih medijskih napisa, Ministarstvo hrvatskih branitelja je provelo raščlambu cjelokupnog tog postupanja. Radi se o ozbiljnom i odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra, čovjeku koji je uložio iznimno veliki napor u taj resor - stambeni i pravni poslovi", kazao je Medved novinarima nakon sjednice Vlade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a