Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Uskokov optuženik Bandić smije na Pantovčak, a ja ne'

None Foto: Petar Glebov/Davor Puklavec/PIXSELL/Facebook

Kao potencijalni predsjednik imam pravo upoznati buduću lokaciju stolovanja. Bojim se da je Pantovčak razoren nakon navodnih Mamićevih tuluma. I Bandić smije tamo, a mene ignoriraju, kaže Juričan

Dario Juričan, predsjednički kandidat, koji prema pravomoćnoj presudi ima pravo promijeniti ime u Milan Bandić, pisao je Državnom izbornom povjerenstvu jer mu predsjednica Grabar-Kitarović nije odgovorila na zahtjev da posjeti Pantovčak.

Kaže kako je u strahu da uredi predsjednice nisu devastirani nakon navodnih tuluma na kojima je bio Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

Isto tako, nije mu jasno kako je nedavno na Pantovčaku bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, višestruki Uskok-ov optuženik. Juričan ne zna je li Bandić na Pantovčaku pio ili pjevao, ali kaže kako taj gospodin kad se napije, radi štetu i prema zapisniku policajca Krešimira Mikića iz 2002. godine, čak i bježi od policije. 

 

Juričanovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Dana 16.11.2019. uputio sam Uredu predsjednice putem e-maila te putem medija i društvenih mreža otvoreni zahtjev za obilaskom Ureda Predsjednika, Pantovčak 241 u Zagrebu. Na ovaj upit Ured predsjednice se oglušio, a na koje okolnosti se ja kao službeni kandidat za predsjednika RH nemam kome žaliti osim DIP-u obzirom je DIP prema Zakonu o izboru Predsjednika Republike Hrvatske dužan brinuti za zakonitu pripremu i provedbu izbora.

U konkretnom slučaju radi se o pitanju zaštite ravnopravnosti kandidata, odnosno ispravljanje neravnopravnog položaja kandidata. Smatram da kao potencijalni Predsjednik RH imam pravo, štoviše dužnost, upoznati buduću lokaciju mog stolovanja. Kao kandidatu mi se ograničava pristup za razliku od predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović.

Ovakvim odnosom umanjuje mi se ravnopravnost pri izboru za Predsjednika RH, te se stvara subjektivni i neracionalni dojam da je ta lokacija za mene kao potencijalnog Predsjednika nedostupna i neostvariva. Sve ovo značajno negativno utječe na percepciju javnosti o meni i time stvara neravnopravnost u izbornoj utrci.

Jedna od glavnih motivacija kandidiranja na izborima je upravo dolazak na Pantovčak (motiv je to i svakog drugog kandidata), međutim u ovoj utrci jedna kandidatkinja je u prednosti, Kolinda Grabar-Kitarović. U prednosti je ne samo u korištenju javnog novca u svrhu promidžbe svojih zadnjih singlova već i u tome što uživa monopol na javne prostore Pantovčak.

Pantovčak je prijestolje sa kojega ću provoditi svoj politički program i svojim sljedbenicima dokazati kako su bili u pravu kad su me tu doveli. Kako bi mogao što kvalitetnije započeti provođenje svog programa potrebno je da se kvalitetno upoznam s prostorom i stanjem u kojem se on nalazi.

Postoji opravdana bojazan mog biračkog tijela da je prostor Ureda devastiran jer je tamo navodno tulumario Zdravko Mamić, a to može značiti i da je došlo do krša i loma. Procjena štete prouzročene dugogodišnjim zabavama i koncertima moja je obveza i dužnost i za takvu odgovornosti se želim dobro pripremiti. Nedavno su objavljene i fotografije kako je tamo boravio i gradonačelnik Milan Bandić.

Ne znam prirodu njegovog posjeta, ne znam je li tamo pio, je li mu se pjevalo, ali taj gospodin kad se napije radi štetu i prema zapisniku policajca Krešimira Mišića iz 2002. čak bježi od policije. Osoba koja na svojim leđima nosi višebrojne USKOK-ove optužnice imao je više prilike posjetiti Pantovčak od mene kao predsjedničkog kandidata i to smatram nepravdom koju DIP ima dužnost ispraviti.

Iako ne postoji jasan normativni okvir koji bi izričito dozvoljavao kandidatima za predsjednika posjet njihovom budućem prijestolju logično je da im se to omogući. Još jednom ponavljam svoj zahtjev. Kako sam ja objavom DIP-a 5.12.2019. postao službeni kandidat za Predsjednika RH zahtijevam od DIP-a da mi se dopusti da prije izbora 22.12.2019. razgledam Ured Predsjednika, Pantovčak 241, Zagreb. Očekujem od DIP-a pozitivnu i brzu odluku sukladno zakonu i propisima RH jer kandidati moraju biti ravnopravni u izbornoj utrci".

DIP! KOLINDA MI NE DA NA PANTOVČAK! POSTOJI OPRAVDANA BOJAZAN MOG BIRAČKOG TIJELA DA JE PROSTOR UREDA DEVASTIRAN JER JE...

Objavljuje Želim biti Milan Bandić predsjednik RHSubota, 7. prosinca 2019.

Tema: Hrvatska

Komentari (35)
  • Sve što je rekao stoji ali za to čuti treba imati uši!

    7. 12. 2019,   12:50
  • Pravda za fake Bandića - dajte mu da pojede kolač i popije kavu na Pantovčaku!!!😅

    7. 12. 2019,   12:21
  • Neka govori tko god što hoće ali naša Brenda je napravila veliki napredak u karijeri , u NATO-u je kuvala kavu i čistila puške da bi se samo pet godina kasnije uspješno prekvalificirala u slastičarku , veseli se narode Remetinca , bit će kolača za sve robijaše , koliko ti srce hoće .

    7. 12. 2019,   12:59