Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ukupno 442 oboljelih, istarski ugostitelj ipak umro od korone

None Foto:

Nakon tjedan dana objavljeni su nalazi obdukcije istarskog ugostitelja Nine Kernjusa, vlasnika poznate konobe Astarea u Brtonigli. Potvrđeno je da je umro od korona virusa

Stožer za civilnu zaštitu potvrdio je nove slučajeve korona virusa u Hrvastskoj. Profesor Capak je rekao da imamo 24 novooboljelih, odnosno sada ukupno 442.

Također je dodao da imamo 22 izliječene osobe.

Dobra vijest je i to da nema novih slučajeva na respiratorima.

- Dosad ima 442 potvrđena, 24 više od jutros, 60 slučajeva u zadnjih 24 sata. Od subote, kad smo imali 78, što je bio jedan iznenadni veliki porast, držimo se ispod te brojke - kazao je Capak. 

POGLEDAJTE VIDEO

Uživo: U Hrvatskoj narastao broj oboljelih od korone

Uživo: U Hrvatskoj narastao broj oboljelih od korone

Objavljuje 24sata u Srijeda, 25. ožujka 2020.

Nakon tjedan dana objavljeni su nalazi obdukcije istarskog ugostitelja Nine Kernjusa, vlasnika poznate konobe Astarea u Brtonigli. Potvrđeno je da je umro od korona virusa.

U samoizolaciji je 20.000 građana, više od 2.000 kontakata se intenzivno prati, a 150 osoba je u karanteni, izvijestio je jutros ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Alemka Markotić komentirala je moguću kombinaciju lijekova sa sumamedom.

- Nema potrebe da se ide iracionalno sa sumamedom. On ne može djelovati na virus, ali može djelovati na imunološki sustav tako da smiruje upalu. Tu treba biti pametan i ne treba istrčavati s tim lijekom. Istraživanja pokazuju da virus u nekoliko prvih dana utišava naš imunološki sustav. Kada bismo išli davati sumamed morali bismo imati studiju da bismo vidjeli da on ne može naštetiti - kazala je Markotić.

Ministar Božinović komentirao je slučaj dvoje policijskih djelatnika koji su udaljeni iz službe te kazao da policija treba dati primjer. 

Markotić je na pitanje o broju testiranja kazala kako se testiranja zdravstvenih djelatnika rade na dnevnoj bazi. 

- Za svakog tko kaže da bismo trebali testirati više, voljela bih da mi kaže koji bi bili kriteriji. Vrlo rado ću to prodiskutirati- rekla je Markotić.

Komentari (207)
  • Ma kakva samoizolacija..pa nema toga.Kakva je to samoizolacija kada je osoba kod kuce,ali normalno kontaktira sa cijelom obitelji. A, ta ista obitelj ide na posaou trgovinu....dalje ne treba objašnjavati...Nakon nekoliko ponavljanja psa naučiš da sjedne,legne....Osobno sam svijestan da imam velike šanse pokupiti virus (zbog prirode moga posla), ali ako imam sreće ,neću niti znati da sam ga imao. I mislim da će se velika većina zaraziti. Oni koji prežive,pričati ce.Tako da mi je osobno, ova karantena nametnuta bez razloga iz kojega je nastala. Pa ako ima malo zdravog razuma,ovaj virus je donio puno toga dobroga. Nemamo više umrlih od "obične" gripe, nemamo više poginulih na cestama i u obračunima podzemlja, vidi čuda,nemamo više niti umrlih prirodnom smrću. Za broj umrlih od karcinoma nisam čuo već 2 mjeseca. I to ne samo kod nas,vec u cijelom svijetu. Zaustavljena je "pandemija" umrlih od gladi, umrlih beskučnika od zime...Pljujte po meni koliko hocete, to je moje mišljenje..

    25. 3. 2020,   17:49
  • Znaci ima ih bar 2000...

    25. 3. 2020,   17:16
  • Od korone ce vecina prezivjeti a od nerada ce vecina umrijeti

    25. 3. 2020,   18:13
Message