Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ušla u menopauzu s 23 godine, a sada čudom očekuje blizance

None Foto: Instagram/ambergraces2

Mlađa sestra starijoj je Amber (23) darovala svoja jajašca kako bi ona i njezin partner Chris postali roditelji. Prvi transfer jajašaca nije uspio, ali nisu odustali...

Australka Amber (23) zahvaljujući svojoj mlađoj sestri očekuje blizance iako su joj liječnici rekli da zbog uranjene menopauze neće moći zanijeti.

Sestra joj je darovala svoja jajašca kako bi Amber i njezin partner Chris postali roditelji. Već tri godine sanjaju o zasnivanju obitelji no 2015. Amber su počeli mučiti snažni valunzi te je otkriveno da su određeni spolni hormoni u opadanju, odnosno u menopauzi.

Ubrzo je otkriveno i da ima cistu od 7 cm na jajniku, a nakon dvije neuspješne umjetne oplodnje otkrili su i cistu na jajovodu. Operacijom su joj uklonili lijevi jajnik i jajovod. Činilo se kako san o vlastitoj obitelji neće biti ostvaren i da alternativnih opcija više nema. No Amberina mlađa sestra Taylor predložila je da donira jajašca.

- Nisam ju to tražila, niti se ona ponudila. Jednostavno imamo tu snažnu vezu zbog koje smo sve htjele učiniti da ovo uspije -  rekla je Amber za The Sun

Prvi transfer jajašaca je propao što je shrvalo cijelu obitelj. No odlučili su pokušati ponovno s Taylorinim jajašcima. 

- Napravila sam test na trudnoću i očekivala sam da će biti negativan, ali sam vidjela dvije tamne crte - opisuje Amber. 

Sreći nije bilo kraja, a dodatno iznenađenje bilo je otkriće da stižu blizanci, dječak i djevojčica, koji bi na svijet trebali doći krajem studenog.

- Mnogi misle kako se to samo njima događa, ali je puno neplodnih parova. Žene u Facebook grupama koje su prošle isto sada su moje najbolje prijateljice i razumiju sve što sam prolazila. Put je dug i težak, ali vrijedi - poručila je Amber.

 

Komentari (18)
  • To je onda sestrino dijete a ne njeno. Ona je inkubator.

    5. 10. 2017,   07:44
  • Možda bi se novinari ipak mogli malo više informirati o tome da li kod nas postoje takvi parovi i slučajevi. Možda ne isti ali jako slični! I ja sam sa 23 ušla u menopauzu i prije skoro 3 godine ( sa 37 godina) rodila blizance, ali ne zahvaljujući sestri (koja bi mi btw vrlo rado donirala da je to moguće u LIJEPOJ NAŠOJ), već donorici jajašca iz Praga. I nisam jedina u Hrvatskoj! Čudom se čudite novinari! Prestrašno!

    5. 10. 2017,   09:26
  • Imala san priliku vidit bracni par kako izlazi iz ordinacije di in je nakon dosta pokusaja uspila oplodnja I nikad necu zaboravit tu sricu I veselje...nije lako parovima koji se bore sa neplodnoscu I zato hvala Bogu na suvremenoj medicini

    5. 10. 2017,   08:54