Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ušli u hrvatske vode: Ribarima u Sloveniji stigle su prve kazne

None Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ribar Silvano Radin kazao je da mu je na kućnu adresu stiglo šest kazni u ukupnom iznosu od 15.000 kuna, od čega se 10.000 kuna odnosi na kaznu njegovoj tvrtki, a ostalo njemu kao pravnoj osobi

Više je slovenskih ribara iz Pirana u četvrtak dobilo platne naloge iz Hrvatske zbog neovlaštenog ulaska u hrvatske vode u Savudrijskoj vali, javljaju slovenski mediji.

Ribar Silvano Radin kazao da mu je na kućnu adresu stiglo šest kazni od kojih svaka iznosi 15.000 kuna, od čega se 10.000 kuna u svakoj kazni odnosi na kaznu njegovoj tvrtki, a ostalo njemu kao pravnoj osobi.

MIRO CERAR: 'Slovenija će platiti kazne koje ribarima stižu iz Hrvatske...'
Radin je za Slovensku tiskovnu agenciju STA kazao da kazne neće platiti jer je lovio u moru koje po arbitražnoj presudi pripada Sloveniji.
Umjesto toga, i dalje će postupati u skladu s naputcima slovenske vlade i u vezi kazni i pravne pomoći kontaktirati odvjetnički ured Senjak, kojega je angažiralo ministarstvo za poljoprivredu, kazao je Radin. 'ODGOVORIT ĆEMO SLOVENIJI' Premijer Plenković obećao: Naši ribari neće platiti kazne
Kako navode slovenski mediji, vlada premijera Mire Cerara zakonski se obvezala da će u sporu s Hrvatskom osigurati svu pravnu pomoć ribarima iz Pirana protiv kojih se u Hrvatskoj pokrene prekršajni ili kazneni postupak i smatra da oni slobodno mogu loviti u moru koje je Sloveniji dodijeljeno arbitražom.
Obvezala se također da će ribarima u tim postupcima pokriti sve troškove.
Osim Radina, platne naloge za ulazak u hrvatske vode i neovlašteno obavljanje ribolova dobilo je još deset slovenskih ribara, objavili su slovenski mediji.

 

Komentari (17)
  • "10.000 kuna odnosi na kaznu njegovoj tvrtki, a ostalo njemu kao pravnoj osobi". Hahahaha.....otkad je čovjek pravna osoba? Valjda fizičkoj osobi!

    1. 2. 2018,   15:47
  • A kaj je sa slov.policijskim "razaračima" koji ulaze u naše more ? Kako njih kazniti ?

    1. 2. 2018,   14:35
  • Hrvatska će platit tu kaznu kao Slovenija Slovencima !

    1. 2. 2018,   17:33