Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Usred ispita planuo luster, vatra sukljala po učenicima

None Foto: anonimno 3

Nitko od učenika nije se ozlijedio kada je usred sata u učionici u srednjoj školi u Crikvenici planuo luster. Požar je vjerojatno uzrokovao kratki spoj

U 8 sati ušli smo u učionicu njemačkog jezika, sjeli u klupe i počeli pisati pismeni ispit. Odjedanput smo osjetili nekakav čudan miris, no nismo tome pridavali preveliku pozornost. Svatko je nastavio sa svojim poslom. Međutim, profesorica Marija Balažević skrenula je pogled prema lampama i čula pucketanje, a odjedanput je buknula vatra. Svi smo naglo ustali i pohitali prema izlazu, a zaštitna plastika na lampama već se počela taliti i kapati po klupama, priča još šokirani učenik 4a razreda Srednje škole Dr. Antuna Barca iz Crikvenice. Na sreću, nitko od učenika nije opečen iako su komadi rastaljene plastike padali po njima.
- Jedna od učenica uletjela mi je u ured i počela vikati: 'Gori lampa u učionici’. 'Pa naravno da gori’, odgovorio sam joj misleći da je riječ o nekoj šali - priča ravnatelj škole Luka Kujundžić.
Po izrazu učeničina lica shvatio je da je stvar ozbiljna. Kad je uletio u učionicu da vidi što se zbiva, vatra se već proširila. Djelatnici škole su otvorili prozore, a kućni majstor je odmah reagirao, uzeo je aparat za gašenje i vatru u kratkom vremenu ugasio.
- Od naoko malog požara učenici su mogli teško stradati. Na svu sreću, sve je prošlo bez ozljeda. Čistačice su sve očistile, a šteta je oko 1000 kuna - priča ravnatelj.

Komentari (9)
  • možda od šoka nisu znali šta da rade

    20. 2. 2008,   13:41
  • Bitno je da se nitko nije ozlijedio i još što se da primjetiti je dobra snalažljivost ravnatelja i tako izbjegnuta veća materijalna šteta.

    20. 2. 2008,   14:06
  • Bolje stavit sliku bisera koji su to isli gasit vodom.

    20. 2. 2008,   13:39