Obavijesti

News

Komentari 42

Usvojili proračun Vukovara: SDP-ovci napustili vijećnicu

Usvojili proračun Vukovara: SDP-ovci napustili vijećnicu
1

Za proračun su glasovali vijećnici HDZ-a, HSP AS i Slavica Jelinić iz HDSSB-a. Protiv su bili vijećnici SDP-a dok su vijećnici SDSS-a i SNS-a bili suzdržani

VIDEO

Većinom glasova članova Gradskoga vijeća Vukovara danas je usvojen gradski proračun za 2015. godinu. Za proračun, koji iznosi 203 milijuna kuna, glasali su vijećnici HDZ-a, HSP AS i Slavica Jelinić iz HDSSB-a. Protiv su bili vijećnici SDP-a dok su vijećnici SDSS-a i SNS-a bili suzdržani.

Rasprava o proračunu najburnija je bila kada se govorilo o izdvajanjima za sport kada su u jednom trenutku, nezadovoljni raspodjelom novca, vijećnici SDP-a napustili vijećnicu. Na sljedećoj točci dnevnoga reda ponovno su se vratili u vijećnicu. Ovogodišnja rasprava o proračunu ostat će zabilježena i po rekordnom broju amandmana koje su podnijeli oporbeni vijećnici. Ipak, tijekom rasprave odbijeni su amandmani svih političkih stranaka osim onih koje je predložila Slavica Jelinić. Odbijen joj je samo amandman kojim je tražila povećanje iznosa za ''umirovljeničke božićnice“ za što se, po njenoj zamisli, trebao osigurati dio novca od stavke za uređenje centra grada.

Proračun je tu, vrijeme je da se na miru posvetimo svim projektima koji će donijeti otvaranje radnih mjesta i razvoj gospodarstva. Proračun je razvojan i s tim se složila većina. Ipak netko to drugačije vidi - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon izglasavanja proračuna. 

I predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić smatra da je proračun razvojan i u interesu građana. Ukazao je da je u proračun uvršteno niz poticajnih mjera koje imaju za cilj opstanak mladih i ostalih građana ali i da je po prvi put u izradi proračuna nuđeno sudjelovanje i ostalim političkim strankama. Glas Slavice Jelinić, koja se kao jedina vijećnica HDSSB-a nalazi između ''dvije vatre“ u Gradskom vijeću, i ovaj put je bio odlučujući a prevagnuo je na stranu proračuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Prošli su mi amandmani u obrazovanju, socijali i stipendiranju studenata. Žao mi je što nije prošao i amandman kojim bi se povećala ''božićnica“ vukovarskim umirovljenicima. Prema nekim podacima u Vukovaru 457 umirovljenika prima manje od tisuću kuna mjesečno. Njima bi povećanje ''božićnice“ od 200-250 kuna izuzetno puno značilo - rekla je Jelinić. 

Nakon sjednice vijeća predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak nije skrivao nezadovoljstvo. Rekao je kako na vijeću nije bitno što se predlaže nego tko predlaže.

Očigledno je kako od danas imamo novu koaliciju i da se i vijećnica HDSSB-a pridružila koaliciji HDZ-HSP AS. Vidljivo je i kako u gradu nema novih projekata, a da se novac kulturi, sportu i udrugama dijeli prema podobnosti. Smanjenje su stavke za stipendije, a i netko bi djelatnicima gradskih tvrtki i ustanova treba reći da neće imati više božićnica i regresa kao što su imali do sada. Ne vidim da se ide prema naprijed - rekao je Bošnjak. 

Prethodno je na sjednici vijeća usvojen rebalans proračuna za godinu na izmaku.

Rebalansom je proračun sa planiranih 166 milijuna skinut na 131,8 milijun kuna. I on je usvojen većinom glasova. Izglasan je i zaključak o sudskoj nagodbi o međusobnim pravima i obvezama između Grada Vukovara i trgovačkih društava Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabaga AG iz Austrije. Radi propalog projekta odlagališta Vukovar će isplatiti iznos veći od 800.000 eura što je pojašnjeno da bi u suprotnom grad morao platiti i tri puta veći iznos.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u