Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Usvojili su njihove zahtjeve: Motociklisti neće prosvjedovati

None Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas je Ministarstvo prometa poslalo službeni i obvezujući dopis Udruzi Karavana za život - bikeri na cesti kojim usvaja naše prijedloge i prihvaća ih te ide u hitnu realizaciju, kažu u udruzi

Udruga motociklista Karavana za život - bikeri na cesti u petak je priopćila kako su dobili "službeni i obvezujući dopis" iz Ministarstva prometa, mora i infrastrukture te da su svi njihovi zahtjevi "usvojeni i prihvaćeni te da idu na hitnu realizaciju".

"Danas je Ministarstvo prometa poslalo službeni i obvezujući dopis Udruzi Karavana za život - bikeri na cesti kojim usvaja naše prijedloge i prihvaća ih te ide u hitnu realizaciju!", stoji u priopćenju udruge.

Motociklisti su već više puta predali ministru prometa Olegu Butkoviću zahtjeve u kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka "zahtjevna dionica za motocikliste", primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska, te prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

S obzirom na to da je Ministarstvo pristalo na njihove zahtjeve, najavljeni prosvjed, koji se trebao održati na vikend te je s 4000 motocikala trebao blokirati granične prijelaze, naplatne postaje i trajektne luke, sada je otkazan.

"Molim sve sudionike, one koji su trebali sudjelovati u akciji diljem Hrvatske, da odustanu od svih dogovorenih radnji i ciljeva jer su isti postignuti", stoji u priopćenju udruge.

U izjavi za Hinu, predsjednik udruge Stjepan Vitković poručio je kako će se i dalje boriti za povećanje sigurnosti motociklista na hrvatskim cestama.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (30)
  • Je i potšisali su da prihvaćaju sve zahtjeve, ali gospodo Motociklisti jesu li naveli i datum izvršenja. Ili je to opet obećanje vladajućih, a obečanim još jedna velika laž.

    30. 8. 2019,   20:13
  • svaka cast na uspjehu samo da nebi bilo rekla kazala

    30. 8. 2019,   20:13
  • Jbt jos ima netko ko vjeruje Hdzu? Hahahahahaha

    30. 8. 2019,   22:05