Obavijesti

News

Komentari 138

Utaja poreza: Klemm se nije nagodio, Štetiću 11 mjeseci

Utaja poreza: Klemm se nije nagodio, Štetiću 11 mjeseci
1

Klemm je neosnovanim isplatama iz svoje tvrtke izvukao gotovo tri milijuna kuna i pritom utajio 593.000 kuna poreza. U tome mu je pomogao Radovan Štetić

VIDEO

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu razdvojilo je postupak u odnosu na Josipa Klemma, optuženog za utaju poreza, te Leonarda Valenta koga terete da mu je u tome pomagao.  

Podsjećamo, Klemma, vlasnika zaštitarske agencije i jednog od vođa prosvjednika, koji i dalje u šatorima ispred Ministarstva branitelja zahtijevaju odlazak ministra Predraga Matića, terete da je prije 10 godina osmislio način kako će iz svoje tvrtke neosnovano obavljati isplate sebi u korist. Na taj način, tvrdi tužiteljstvo, izvukao gotovo tri milijuna kuna i pritom utajio 593.000 kuna poreza.

U tome mu je pomogao Radovan Štetić, javnosti poznat kao jedan od optuženika u slučaju tzv. zločinačke organizacije. On je Klemmu pomagao da u razdoblju od veljače 2005. do ožujka 2007. iz svoje tvrtke, kroz fiktivne ugovore, izvuče milijune. To je činio tako što mu je pomagao pronalaziti direktore na čije će se račune uplaćivati pa izvlačiti novac. 

Štetić je u petak priznao krivnju i s tužiteljstvom se nagodio na kaznu od 11 mjeseci zatvora. I drugi pomagači priznali su krivnju. Silvije Golubovac dobio je 10 mjeseci zatvora, a Tomislav Matanić i Hrvoje Zorovac 11 mjeseci uvjetno. Prvi s rokom kušnje od tri, a drugi od pet godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.