Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Utajili milijune: Uhitili Hrvata s liste najtraženijih bjegunaca

None Foto: europol

Muškarca se sumnjiči za počinjenje više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta u sastavu zločinačkog udruženja koje je organizirao i vodio te je takvim aktivnostima proračun RH oštećen za više od 7 milijuna kn

Policajci PU primorsko-goranske i PU bjelovarsko - bilogorske, u suradnji s „FAST“ jedinicom MUP-a RH, su u četvrtak oko 10 sati na crikveničkom području uhitili 35-godišnjeg D.H., za kojim je bila na snazi međunarodna potraga, kao i europski uhidbeni nalog. 

Muškarca se sumnjiči za počinjenje više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta u sastavu zločinačkog udruženja koje je organizirao i vodio te je takvim kriminalnim aktivnostima državni proračun Republike Hrvatske oštećen za više od 7 milijuna kuna.

Uhićeni 35-godišnjak u bijegu se nalazio od ožujka ove godine. 

Radi se o jednom od najtraženijih hrvatskih bjegunaca koji se nalazio i na europskoj listi najtraženijih - izvijestila je PU primorsko goranska. 

Tijekom dana isti će biti prepraćen u istražni zatvor u Zagrebu.

Jutarnji list piše da je uhićen Dario Horvat koji se na tjeralici nalazi od ožujka ove godine kada je uspio izbjeći uhićenje nekoliko trenutaka prije nego što su na njegova vrata stana u Drežničkoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci pokucali kriminalisti s nalozima za pretragu i uhićenje.

On je iskočio kroz prozor stana pritom odbacujući mobitele koje je imao kod sebe. Njegov bijeg su tada snimile nadzorne kamere. 

Policajci su pretragom vrta tom prilikom našli i zakopani pištolj. Za razliku od odbjeglog Horvata, ostalih 14 osumnjičenika je odmah pritvoreno i svi su redom se, ili branili šutnjom, ili negirali krivnju, piše Jutarnji list.

Komentari (79)
  • Najtraženiji jer je državi utajio 7milja. A nije iz skupine HDZa, nećeš razbojnice. Možeš ubit, zapalit, pljačkati starice, ali nećeš krast novce koji su namjenjeni da ukradu drugi političari i menađeri. Obilježen si sada za cijeli život kao lopov. Da si bio Inteligentan, imao bi iskaznicu HDZa i dao 20% Plenkiju, 15% Njonji i 10% časnom sudu HDZa onda bi bio uzoran građanin.

    7. 11. 2019,   16:23
  • Lol najtrazeniji, jbt ovi gore milijarde pokrali i nikome nista, a ta saka jada i njih 16 mrknuli manje od milion eura, sprdacina

    7. 11. 2019,   16:26
  • Koga su uhitili, Bandica ili Plankyja ? Idem se napit odmah od srece ;)

    7. 11. 2019,   16:18