Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Utrka u ledenom Dunavu: Neke su morali spašavati iz rijeke...

Rekordnih 1917 plivača svih uzrasta sudjelovalo u godišnjoj utrci na 400 metara u ledenom Dunavu na jugu Njemačke u subotu. Dvadeset plivača se pothladilo pa su ih morali izvući iz vode

Većina sudionika imala je neoprenska odijela, vikinške kacige i raznobojne kostime, no 70 tzv. 'golih plivača' nije imalo ništa osim kupaćih kostima. Mnogi su se u hladnoj rijeci grijali alkoholnim pićima, a neki su otišli i toliko daleko da su si napravili plutajuće stolove kako bi imali gdje odložiti pića.

None Foto: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 15

Organizatori su rekli da je temperatura Dunava bila 2,5 stupnja Celzijeva. Dvadeset plivača se pothladilo i morali su biti izvučeni iz vode.

Volonteri su čekali pored rijeke s vrućim juhama. Michael Moeller rekao je da je nosio neoprensko odijelo prve dvije godine, ali da zadnjih 13 godina pliva gol do pojasa.

Swimmers wearing costumes bathe in the 3 degrees Celsius water of the river Danube in Neuburg an der Donau | Autor: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Vrlo je osvježavajuće - rekao je.

Thomas Giesefeld kazao je da je to uzbudljivo iskustvo.

- Kad se tijelo vrati u normalu, to je upravo fantastično, osjećaj poput šampanjca, i satima se osjećate kao da hodate po zraku. Ne mogu to opisati, no to je to - rekao je.

Swimmers wearing costumes bathe in the 3 degrees Celsius water of the river Danube during their annual 4 km swim, in Neuburg an der Donau | Autor: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Organizatori su rekli da su ove godine sudjelovale 222 skupine iz 162 zajednice sa sveukupno 1917 natjecatelja, uključujući plivače iz Poljske, Francuske i Češke.

Komentari (6)
  • ja pomislio da ovo može biti samo u srbiji na Dunavu

    27. 1. 2019,   12:53
  • Pa nisu oni rusi

    27. 1. 2019,   14:13
  • Svašta..🙄

    27. 1. 2019,   12:22