Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Utrka za šefa SDP-a: Lalovac će voditi Miljenićevu kampanju

None Foto: Facebook/Orsat Miljenić 2

Orsat Miljenić jedan je od petero kandidata u utrci za novog šefa SDP-a. Uz njega, kandidaturu su najavili Ranko Ostojić, Tonino Picula, Domagoj Hajduković i Vesna Škulić

Orsat Miljenić jedan je od petero kandidata u utrci za novog predsjednika SDP-a. Kampanju će mu voditi bivši ministar financija Boris Lalovac.

- Danas bih želio priopćiti da će moj prijatelj i moj drug Boris Lalovac voditi moju kampanju. Zajedno smo puno prošli i puno mi znači ne samo njegova podrška nego i to što se pridružio mojoj ekipi. To mi je čast i zadovoljstvo. To je jedna stvar koja mi daje da idem puno više i jače naprijed u ovom svemu - kazao je Miljenić.

Jučerašnju odluku Predsjedništva HSS-a čiji će zastupnici svojim potpisima kao mandatara poduprijeti predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Miljenić smatra prevarom birača.

- Svaka stranka radi za sebe. U ovom trenutku mi je nejasno tko je pozicija, tko opozicija, tko gdje sjedi. Stvar je HSS-a, ali nitko nema pravo varati birače - rekao je Miljenić.

Podsjetio je da je HSS na nedavne parlamentarne izbore izišao kao dio Narodne koalicije, predvođene SDP-om, a tumači da su glasovi kojima je HSS ušao u Sabor zapravo glasovi Narodne koalicije. "To je nešto o čemu će HSS polagati račun biračima", kazao je Miljenić.

Naglasio je da će SDP biti "prava oporba HDZ-u i njegovim satelitima, starima i novima" te da "neće dopustiti da zemlja ide u smjeru koji se dade naslutiti, da onaj tko ima više može sve, a onaj tko ima malo - ništa".

Ocijenio je i kako potez HSS-a pokazuje da SDP ubuduće treba pažljivije razmišljati s kim treba koalirati i treba li uopće.

- Naravno da to nije odluka koju treba donijeti danas niti o tome treba odlučiti pojedinac, ali to je nešto o čemu ćemo razgovarati - dodao je.

O HSS-u: Teško je shvatiti jesu li opozicija ili nisu, gdje sjede i gdje ne sjede

Miljenić je komentirao i zaokret u politici HSS-a i pružanje podrške Andreju Plenkoviću i HDZ-u.

- Svaka stranka radi za sebe. To je njihova interna stvar. Teško je shvatiti jesu li opozicija ili nisu, gdje sjede i gdje ne sjede, ali nitko nema pravo varati birače. To su naši birači, birači Narodne koalilcije. Mi ćemo biti opozicija i HDZ-u i njegovim starim i novim satelitima. Nećemo dopustiti da zemlja ide u smjeru da onaj tko ima novaca može sve, a onaj tko nema da ne može - poručio je Miljenić.

Priznao je kako se koalicija s HSS-om nije pokazala kao dobra odluka te je najavio moguće promjene kada je u pitanju izlazak SDP-a na sljedeće izbore.

- 'Stvarno, ovo pokazuje da mi trebamo razmišljati s kim ići i da li ići u koaliciju. O tome se u stranci mora ozbiljno razgovarati. Ovo ruši povjerenje u politički sustav. Drugi nek se brinu o sebi. Nek' rade što hoće, a mi ćemo raditi što mi hoćemo - kazao je Miljenić, a prenosi N1.

 

Komentari (53)
  • Ne znam, ali od svih kandidata za čelnika šefa sdp-a, kandidata koji zna i može demokratizirati partiju vidim jedino Piculu ili ako ju vrate u partiju Kolarićku. No oboje imaju veliku "manu", ni jedno nije po volji mentaliteta čopora, čopor nije za reforme, njemu trebaju "čvršći i direktniji (čitaj bezobrazniji)" kandidati/ vođe. Takvih ili nesposobnih je dosta, primjerice ostojić zvan "bič božiji" ili za bizantijce "prvi pendrek balkana". Kakve bi to taj reforme proveo, kakvu bi taj strukturu partije postavio, šta taj zna? Tek onda bi partija bila policijska stranka, gdje bi vladalo jedno mišljenje, vjerojatno bi svi partijaši morali nositi crvene kravate, imati crveno lice popucalih kapilara od alkohola. Oslovljavali bi se isključivo sa "druže i drugarice", a jezik kojim bi komunicirali bi bio...i sami već znate, sve već viđeno u prošlim međustranačkim izborima. Pa prosit i zbogom demokracijo !

    21. 9. 2016,   17:51
  • Gubitnici !

    21. 9. 2016,   11:03
  • Veli Maras na fb-u ,HSS je izdao ideale Narodne koalicije,pa daj majke ti reci nam te ideale (ak nisu fotelje),o kojima se to radi,ajde Marasu

    21. 9. 2016,   10:38