Obavijesti

News

Komentari 164

Uvijek se nekako izvuče, a iza ostavlja mrtve na moru i cesti

Uvijek se nekako izvuče, a iza ostavlja mrtve na moru i cesti
1

Da je Horvatinčić čovjek koji je opasan za kormilom na moru ili volanom na cesti govori niz slučajeva iz njegove prošlosti kada je usmrtio još dvoje ljudi, a više njih ozlijedio. U zatvoru nije proveo ni dana!

VIDEO

Županijski sud u Zadru potvrdio je prvostupanjsku presudu Tomislavu Horvatinčiću (72) kojom je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je skrivio pomorsku nesreću u kojoj su poginuli talijanski supružnici Francesco i Marinela Patella Salpietro. 

Sin poginulih: 'Bit ću miran kad Horvatinčić bude iza rešetaka'
Sin poginulih: 'Bit ću miran kad Horvatinčić bude iza rešetaka'

Kako je presuda pravomoćna, Horvatinčićevim odvjetnicima ostaje, kako smo doznali, zahtjev za izvanrednim preispitivanjem pravomoćne presude i ustavna tužba.

Pokretanje videa...

01:23

Izbjeći će zatvor zbog lošeg zdravstvenog stanja?!

No Horvatinčiću ostaje i mogućnost da zatraži odgodu izvršenja kazne. Odgoda se može tražiti, navodi se u Zakonu o izvršenju kazne zatvora, zbog poslovnih, obiteljskih ili zdravstvenih razloga, odnosno “zbog teške akutne bolesti ili znatnog pogoršanja postojeće kronične bolesti za čije liječenje nema uvjeta u kaznionici ili zatvoru”. 

Horvatinčićev odvjetnik: Kakva presuda? Nemam pojma za to
Horvatinčićev odvjetnik: Kakva presuda? Nemam pojma za  to

Baš bi se na to mogao pozvati Horvatinčić koji je tijekom suđenja tvrdio kako je obolio od karcinoma kostiju, koji 18 mjeseci liječi kemoterapijom. A naveo je i da je od nerviranja obolio i od raka želuca. 

Odgodu bi mogao dobiti sve dok bolest traje, a ako nije izrazito teška, najdulje do godinu dana. 

Ako jednog dana i dođe u zatvor, morat će se javiti u Centar za dijagnostiku u Zagrebu, gdje se obavlja medicinska, socijalna, psihološka, pedagoška i kriminološka obrada zatvorenika.

Horvatinčiću potvrdili presudu: Dobio četiri godine i 10 mjeseci
Horvatinčiću potvrdili presudu: Dobio četiri godine i 10 mjeseci

Horvatinčić u zatvoru? Po tom pitanju skeptičan je sin stradalog para.

- Ne vjerujem dok ga ne vidim iza rešetaka. Skeptičan sam dok ne vidim sve to na papiru. Vjerujem da je Hrvatska ozbiljna država s kompetentnim sucima, stoga se nadamo da će presuda biti potvrđena - rekao je Federico Salpietro, sin stradalog para.

Usmrtio ženu na pješačkom, dobio uvjetnu kaznu

Da je Horvatinčić čovjek koji je opasan za kormilom na moru ili volanom na cesti govori niz konkretnih slučajeva iz njegove prošlosti kada je usmrtio još dvoje ljudi, a više njih ozlijedio.

Gotovo se uvijek uz pomoć utjecajnih prijatelja i vještih odvjetnika iz svih slučajeva uspio izvući najblažim kaznama.

Manda Vučković je još 11. veljače 1980. godine na pješačkom prijelazu završila pod kotačima Horvatinčićeva jurećeg automobila. Nesretna žena je umrla još u kolima Hitne, a njena kćer tada je teško ozlijeđena.

Nesavjesni vozač unesrećenima nije pomogao, već je doslovce pobjegao pravdajući se za suđenja kako ima patološki strah od krvi. Tada se izvukao samo s uvjetnom kaznom od 6 mjeseci uvjetno na dvije godine.

Jurio i izazvao nesreću u kojoj je poginula žena

Krajem veljače 1989.g. 'pala' je i druga Horvatinčićeva žrtva u prometu. Na zagrebačkoj aleji Bologne ponovo je prebrzom vožnjom izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula Nada Petrović iz Zagreba.

Početkom siječnja 2009. godine Horvatinčić je na Žumberačkom putu pokraj Bregane prebrzom vožnjom prouzročio još jednu nesreću. Vladimir Iveković iz Sv. Nedelje i njegovih troje suputnika su na svu sreću prošli samo sa lakšim ozljedama.

Horvatinčić je kažnjen tek s prekršajnim nalogom. 

U 12 godina 31 prekršaj u prometu

Policija je utvrdila kako je Horvatinčić u vremenu od 28.8.1999. do 15.2.2011. godine počinio ukupno 31 prekršaj u prometu, i to uglavnom one teže s prekoračenjem brzine i slično.

Tijekom ovog sudskog postupka, u kojem je poginuo talijanski bračni par, tužiteljstvo je tvrdilo da je još pet puta počinio prometne prekršaje. Bez vozačke dozvole nikada nije ostao. 

Trajno ju je dragovoljno vratio tek kad mu je izvanrednim liječničkim pregledom 2017. godine utvrđena trajna nesposobnost za upravljanje motornim vozilom zbog sinkope.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...