Obavijesti

News

Komentari 301

Uvjerljiva pobjeda Penave u Vukovaru, ali ide se u 2. krug

Uvjerljiva pobjeda Penave u Vukovaru, ali ide se u 2. krug
4

Penava je osvojio 6539 glasova, odnosno 48,03 posto, a za drugoplasiranog Željka Sabu, koji je nastupio kao nezavisni kandidat, glasovalo je 5021 Vukovaraca

VIDEO

Ivanu Penavi, kandidatu koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ, na lokalnim izborima u nedjelju u Vukovaru trebalo je samo 200 glasova da pobijedi već u prvom krugu glasovanja. 

On je osvojio 6539 glasova, odnosno 48,03 posto, a za drugoplasiranog Željka Sabu, koji je nastupio kao nezavisni kandidat, glasovalo je 5021 Vukovaraca, odnosno 36,88 posto od ukupno izašlih glasača. HDZ se od nedjelje može pohvaliti da je u izborima za vukovarsko Gradsko vijeće osvojio 10 vijećničkih mjesta, a SDP i SDSS po pet vijećničkih mandata, dok je prvi put u vukovarsko gradsko vijeće ušao HDSSB s jednim vijećnikom te bi, praktički, upravo taj glas mogao biti prevaga na vagi.

- Pokazalo se svima da je Vukovarcima dosta da bude talac jednog čovjeka, koji je neprestano u aferama i optužnicama. Malo je falilo i trebamo još malo stisniti kako bismo zaokružili vlast u gradu. Očekujem da će građani prepoznati da je Sabo u političkom smislu prošlost. Teško mi je nagađati kako će glasati SDSS-ovi birači. Možda će glasati za mene, možda će ostati kod kuće. To je na njima - rekao je Penava.

Željko Sabo nije bio nezadovoljan, pogotovo nakon što je na svom biračkom mjestu po dolasku na glasovanje bio utvrdio da "ovo nisu izbori nego projekt rušenja Željka Sabe". Prema njegovim riječima, "u HDZ-u su nezadovoljni, jer su očekivali pobjedu u prvom krugu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Njihova prljava kampanja, blaćenje moga imena, udruživanje 13 stranaka, Crkve i Stožera doveli su do ovakvog rezultata. Nakon svega ostaje mi da se pitam što to čovjek treba učiniti za svoj grad i je li ovo rezultat vrednovanja rada ili prljave kampanje. I dalje vjerujem u Vukovarce. Čak mislim da dobar dio mojih birača nije ni izašao, jer su vjerovali da ja pobjeđujem u prvom krugu, što sam znao da se neće dogoditi. Na njima je da u drugom krugu izađu - rekao je Sabo.

Drugi krug izbora za gradonačelnika bit će 29. lipnja

Dragan Crnogorac, saborski zastupnik i predsjednik Zajedničkog vijeća općina, koji je na izbore za gradonačelnika izašao kao kandidat tri nacionalne srpske stranke te na svom biračkom mjestu izrazio uvjerenje da bi Vukovar mogao prvi put dobiti i gradonačelnika srpske nacionalnosti, osvojio je 11,21 posto ili 1545 glasova.

- Po broju osvojenih glasova mogu samo zaključiti da je veći dio naših glasača ostao privržen Željku Sabi, dok smo na izboru za Gradsko vijeće osvojili sada već konstantan broj mandata koji nas zadovoljava. Mogu samo reći da ćemo mi u Gradskom vijeću biti konstruktivni članovi te da nećemo opstruirati funkcioniranje Grada Vukovara - ustvrdio je Dragan Crnogorac.

Na izbore je u nedjelju izašlo 50 posto biračkog tijela.

Prošle godine u prvom krugu lokalnih izbora na glasovanje je izašlo 48,41 posto biračkog tijela, odnosno 13.448 glasača. Željko Sabo, koji je tada bio kandidat koalicije SDP-HSU-Zelena lista osvojio je 42,51 posto, odnosno 5717 glasova, a Ivan Penava, koji je predstavljao koaliciju HDZ-HSP AS-HSLS-DC-BUZ, 40,33 posto, odnosno 5423 glasa. Dragan Crnogorac, koji je tada bio kandidat samo SDSS-a, dobio je 8,34 posto, odnosno 1.121 glas. U drugom krugu, na koji je izašlo čak 15.081 glasač ili 54,22 posto, Sabu je zaokružilo njih 8128 ili 53,90 posto, a Penavu 6819 odnosno 45,22 posto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 301
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)