Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uvođenje vojnog roka je spin, iza toga se krije prodaja HEP-a

None Foto: P.Glebov/Pixsell

Doista je cinično da oni koji su izbjegli služenje vojnog roka ga sada predlažu. Umjesto da se taj novac preusmjeri u kulikuralnu reformu, poručio je Bojan Glavašević

Na tribini Gradske organizacije SDP-a Bjelovar pri kojoj je osnovan Savjet za branitelje u subotu su gostovali saborski zastupnici Vedran Babić, Bojan Glavašević, te bivši ministar branitelja Predrag Matić. 

-Ova Vlada je obećala dvije stvari braniteljima. Prvo da će promijeniti naziv ministarstva i drugo, da će donijeti novi Zakon o braniteljima u koji bi ušle sve njihove želje – kazao je Predrag Matić.

Dodajući da su ispunili 50 posto obećanja, a to je da su promijenili naziv, dok je pitanje hoće li novi Zakon ugledati svjetlo dana, jer je već prošla godina, a od njega ništa. Matić je naglasio kako se za vrijeme Milanovićeve Vlade vodilo najviše skrbi, potkrepljujući to podatkom da su osigurali 21 milijun eura za izgradnju veteranskih domova u Šibeniku, Petrinji, Sinju i Daruvaru. Govoreći o daruvarskom domu, čulo se da je sva dokumentacija bila pribavljena te je samo trebalo početi s izgradnjom veteranskog doma u kojemu bi posao našlo blizu 70 djelatnika medicinske struke. No, to je stopirano, kao i u ostala tri grada. Matić je naglasio da se sve svelo na pusta obećanja Oreškovićevog i Plenkovićevog kabineta. Pri čemu HDZ već četvrt stoljeća uspješno privatizira Domovinski rat, kao da su u njemu sudjelovali samo članovi te stranke, što ne odgovara istini, poručio je Matić. 

Glavašević se osvrnuo na ideju o uvođenju redovnog vojnog roka, koju je nazvao spinom jer se iza te priče krije prodaja HEP-a i neke druge stvari.

-Doista je cinično da oni koji su izbjegli služenje vojnog roka ga sada predlažu. Umjesto da se taj novac preusmjeri u kulikuralnu reformu ili isplati po 1000 eura za svako novorođeno dijetu, što su i  obećali – poručio je Bojan Glavašević.  

Odgovarajući na novinarski upit vezan uz nadolazeće lokalne izbore, predsjednik ŽO SDP-a Vedran Babić, koji je na prošlim izborima bi u „finalu“ s aktualnim županom Damirom Bajsom, je kazao kako su u tijeku pregovori s Bajsom jer je on podržao sve projekte SDP-a za razliku od „ekipe“ koja će nominirati Miroslava Totgergelia, koji je na prošlim izborima „nokautiran“ u prvoj rundi. 

-Na drugoj strani se okuplja koalicija oko kandidata iz vladajuće koalicije, a koja je stopirala sve projekte vezane uz našu županiju. Na razini ŽO je donijeta odluka da uđemo u razgovore s aktualnim županom D. Bajsom – pojasnio je stav SDP-a, Vedran Babić oko kandidature za župana. 

Komentirajući najavu predsjednika Sabora, Bože Petrova o otvaranju tajnih arhiva, Predrag Matić je kazao da je to možda zakašnjela reakcija jer je puno stvari maknuto. 

-U Saboru za nas govore da smo komunjare,  što ne odgovara istini. Više bivših komunista ima u HDZ-u nego u SDP-u – kazao je Matić. Dok se Babić nadovezao podacima da je u SDP-u prije demokratskih promjena bilo 200 tisuća članova, a HDZ se hvali da ima isti broj. Najmanje polovica od te brojke su bivši članovi SDP-a, koji ima 40 tisuća članova i nikakvom matematikom se ne može dokazati da većina bivših „komunjara“ sjedi u našoj stranci, već u HDZ-u – poručio je Matić. 

 

Komentari (236)
  • Reci ti nama Bojance zasto si se ti sprdao sa hrvatskom zastavom u Crnoj Gori? Otkud ti pravo da se ti javljas?

    6. 2. 2017,   10:19
  • Opet se javlja ovaj "stručnjak" za vojna pitanja kao i energetiku.

    6. 2. 2017,   10:20
  • Pogled Milorada Pupovca.

    6. 2. 2017,   10:10