Obavijesti

News

Komentari 236

Uvođenje vojnog roka je spin, iza toga se krije prodaja HEP-a

Uvođenje vojnog roka je spin, iza toga se krije prodaja HEP-a
1

Doista je cinično da oni koji su izbjegli služenje vojnog roka ga sada predlažu. Umjesto da se taj novac preusmjeri u kulikuralnu reformu, poručio je Bojan Glavašević

VIDEO

Na tribini Gradske organizacije SDP-a Bjelovar pri kojoj je osnovan Savjet za branitelje u subotu su gostovali saborski zastupnici Vedran Babić, Bojan Glavašević, te bivši ministar branitelja Predrag Matić. 

-Ova Vlada je obećala dvije stvari braniteljima. Prvo da će promijeniti naziv ministarstva i drugo, da će donijeti novi Zakon o braniteljima u koji bi ušle sve njihove želje – kazao je Predrag Matić.

Dodajući da su ispunili 50 posto obećanja, a to je da su promijenili naziv, dok je pitanje hoće li novi Zakon ugledati svjetlo dana, jer je već prošla godina, a od njega ništa. Matić je naglasio kako se za vrijeme Milanovićeve Vlade vodilo najviše skrbi, potkrepljujući to podatkom da su osigurali 21 milijun eura za izgradnju veteranskih domova u Šibeniku, Petrinji, Sinju i Daruvaru. Govoreći o daruvarskom domu, čulo se da je sva dokumentacija bila pribavljena te je samo trebalo početi s izgradnjom veteranskog doma u kojemu bi posao našlo blizu 70 djelatnika medicinske struke. No, to je stopirano, kao i u ostala tri grada. Matić je naglasio da se sve svelo na pusta obećanja Oreškovićevog i Plenkovićevog kabineta. Pri čemu HDZ već četvrt stoljeća uspješno privatizira Domovinski rat, kao da su u njemu sudjelovali samo članovi te stranke, što ne odgovara istini, poručio je Matić. 

Glavašević se osvrnuo na ideju o uvođenju redovnog vojnog roka, koju je nazvao spinom jer se iza te priče krije prodaja HEP-a i neke druge stvari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-Doista je cinično da oni koji su izbjegli služenje vojnog roka ga sada predlažu. Umjesto da se taj novac preusmjeri u kulikuralnu reformu ili isplati po 1000 eura za svako novorođeno dijetu, što su i  obećali – poručio je Bojan Glavašević.  

Odgovarajući na novinarski upit vezan uz nadolazeće lokalne izbore, predsjednik ŽO SDP-a Vedran Babić, koji je na prošlim izborima bi u „finalu“ s aktualnim županom Damirom Bajsom, je kazao kako su u tijeku pregovori s Bajsom jer je on podržao sve projekte SDP-a za razliku od „ekipe“ koja će nominirati Miroslava Totgergelia, koji je na prošlim izborima „nokautiran“ u prvoj rundi. 

-Na drugoj strani se okuplja koalicija oko kandidata iz vladajuće koalicije, a koja je stopirala sve projekte vezane uz našu županiju. Na razini ŽO je donijeta odluka da uđemo u razgovore s aktualnim županom D. Bajsom – pojasnio je stav SDP-a, Vedran Babić oko kandidature za župana. 

Komentirajući najavu predsjednika Sabora, Bože Petrova o otvaranju tajnih arhiva, Predrag Matić je kazao da je to možda zakašnjela reakcija jer je puno stvari maknuto. 

-U Saboru za nas govore da smo komunjare,  što ne odgovara istini. Više bivših komunista ima u HDZ-u nego u SDP-u – kazao je Matić. Dok se Babić nadovezao podacima da je u SDP-u prije demokratskih promjena bilo 200 tisuća članova, a HDZ se hvali da ima isti broj. Najmanje polovica od te brojke su bivši članovi SDP-a, koji ima 40 tisuća članova i nikakvom matematikom se ne može dokazati da većina bivših „komunjara“ sjedi u našoj stranci, već u HDZ-u – poručio je Matić. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...