Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uvode ekspresnu deportaciju: Imigranti više neće ići na sud

None Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Prema dosadašnjoj praksi, trenutačnoj deportaciji podložni su bili samo imigranti uhićeni u području do 160 km od granice, koji su na američkom tlu proveli manje od dva tjedna

Američka vlada donijela je odluku kojom će proces deportacije imigranata koji nemaju potrebne dokumente postati ekspresan i zaobići će sudove.

Prema novom pravilniku svaki imigrant koji ne može dokazati da se nalazi na tlu Sjedinjenih Američkih Država kontinuirano nalazi duže od dvije godine, može odmah biti deportiran. Uredba bi trebala postati službenom u utorak.

No, Američki Savez Građanskih Sloboda najavio je da će osporavati ovu uredbu pred sudom.

Prema dosadašnjoj praksi, trenutačnoj deportaciji podložni su bili samo imigranti uhićeni u području do 160 km od granice, koji su na američkom tlu proveli manje od dva tjedna. Migranti koji su privedeni u drugim dijelovima SAD-a morali su biti dovedeni pred sud i imali su pravo na odvjetnika.

Prema novom pravilniku, emigranti će moći biti deportirani bez odlaska pred sud u bilo kojem dijelu SAD-a.

Prema mišljenju političkih analitičara, američki predsjednik Donald Trump planira strogi pristup rješavanju imigrantskog problema prikazati kao jedan od temelja svoje kampanje za reizbor u Bijelu kuću 2020. godine. (tob) 

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (15)
  • To majstore!!!!

    23. 7. 2019,   09:40
  • BRAVO Predsjedniče Trump !! Ono na što se Hrvatska mora ugledati i iskoristiti jest da Hrvatska žurnim postupkom mora pregledati svakog na koji način je stekao svoju Putovnicu i Domovnicu ,deportirati sve ilegalne useljenike , one bez osobnih dokumenata i uvesti vize za sve državljane istočno od granica Hrvatske !

    23. 7. 2019,   08:49
  • Bravo gospodine Trump

    23. 7. 2019,   09:14