Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uz dravski nasip našao vrećicu sa protuavionskim streljivom

None Foto: PU varaždinska

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

U Malim Prelogima u neposrednoj blizini dravskog nasipa u Varaždinu, građanin je pronašao crnu PVC vrećicu u kojoj je bilo 9 komada protuavionskog streljiva i 74 komada streljiva za automatsku pušku. Na mjesto događaja izašli su policajci za protueksplozijsku zaštitu PU varaždinske koji su streljivo izuzeli i pohranili do uništenja. Policija moli građane da oružje i streljivo ne ostavljaju i odbacuju na otvorenim i javnim prostorima poput jezera, rijeka, šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 - kažu u PU varaždinskoj. Policija podsjeća građane da još uvijek traje akcija "Manje oružja - manje tragedija" te pozivaju građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Poručuju da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policiju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene  policajce u civilu, čime će im biti zajamčena anonimnost dojave. 

 

Komentari (6)
  • Korade je ziv?!

    13. 3. 2018,   13:53
  • manjinci se rješavaju viška municije

    13. 3. 2018,   13:02
  • Bit će netko čistio tavan ili podrum.

    13. 3. 2018,   17:42