Obavijesti

Promo sadržaj

Uz zdrave i lijepe zube izgledajte i osjećajte se mlađe

Uz zdrave i lijepe zube izgledajte i osjećajte se mlađe
4

Gospodin Adriano posjetio je Stomatološku polikliniku ARENA sa željom da riješi probleme sa zubima koji ga muče godinama

Osim evidentnog nedostatka u estetici osmijeha, ono što je pacijentu predstavljalo veći problem je preosjetljivost istrošenih zuba i nemogućnost normalnog žvakanja. Nakon što je gospodinu predložen plan terapije, on ga je bez imalo oklijevanja i razmišljanja prihvatio. Tijek terapije je zamišljen u dva posjeta i kroz nekoliko faza.

Prilikom prvog posjeta napravljen je detaljan specijalistički pregled koji uključuje 3D CBCT i 2D dijagnostiku. Osim nedostajanja nekoliko zuba, jedan zub je bilo potrebno izvaditi zbog velikog upalnog procesa, a na jednom je bilo potrebno napraviti reviziju punjenja (ponovno endodontsko liječenje jer prethodno punjenje nije bilo dobro izvedeno). Nakon toga su gospodinu temeljito očišćene meke i tvrde zubne naslage, a zubi su mu ispolirani. Istog dana specijalist oralne kirurgije je uz lokalnu anesteziju izvadio jedan zub te postavio dva implantata u donju čeljust zbog nedostatka donjih kutnjaka (lijeva i desna strana). Nakon što je kirurg procijenio da je potrebno pričekati 4 mjeseca na oseointegraciju implantata (sraštanje zubnih implantata s čeljusnom kosti), pacijent je dobio sve potrebne lijekove (antibiotik, tablete protiv bolova, led) i zakazan je novi termin za nekoliko mjeseci.

Nakon što su prošla 4 mjeseca, gospodin Adriano je stigao na svoj drugi termin u Polikliniku ARENA, jedva čekajući svoj novi osmjeh. Tom prilikom izrađena je kontrolna rendgenska (2D) snimka koja je pokazala da su implantati oseointegrirali s čeljusti, što je znak da se radovi mogu nastaviti. Za početak bilo je potrebno dogovoriti s pacijentom hoće li se raditi kombinacija cirkon-keramičkih krunica (prednjih deset zuba) i metal-keramičkih krunica (kutnjaci) jer je napomenuo kako mu je osim funkcije žvakanja važna i estetika prednjih zuba. U suradnji sa stomatologom pacijent je izabrao boju, veličinu i oblik zubi. Želje su zabilježene i poslane u dentalni laboratorij. Pod lokalnom anestezijom potom su izbrušeni svi zubi gornje i donje čeljusti, uzeti otisci i napravljene privremene krunice dok se iz laboratorija čeka završni rad.

Sljedećeg dana napravljena je proba konstrukcije, odnosno proba cirkona i metala na zubima, na kojoj je utvrđeno da sve savršeno prianja te je preostalo jedino čekati sljedeću probu.

Tri dana nakon posljednje probe, stigli su „novi zubi“, a gospodin Andriano jedva je dočekao trenutak da svoj novi osmjeh vidi u ogledalu. Rezultat je bio savršen, a pacijent neopisivo sretan i zadovoljan. Adriano se teško mogao odvojiti od svojih novih zuba, ali bilo je potrebno poslati rad na konačnu glazuru u dentalni laboratorij. Nakon 2 sata slijedilo je fiksiranje keramičkih krunica. One su trajno cementirane nakon što je usklađena okluzija (zagriz) i time su pacijentu omogućene funkcijske kretnje s novim zubima. 


Osim što je pacijent zadovoljan novim osmijehom, izgleda mlađe i zadovoljnije. Pri odlasku je presretni Adriano dogovorio svoj kontrolni pregled za 6 mjeseci.

Želite znati jeste li kandidat za ovu vrstu zahvata? Kontaktirajte nas na 01/6542-655. Stojimo Vam na raspolaganju!

Stomatološka poliklinika ARENA 
Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb 
Tel: 01/6542-655 

Web: http://www.arenapoliklinika.hr  
E-mail: info@arenapoliklinika.hr
Facebook page : https://www.facebook.com/ArenaPoliklinika/ 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini