Obavijesti

News

Komentari 87

Užas: Djecu je tjerao na krađe, a s djevojkom (15) se seksao...

Muškarca (34) iz Kaštela osudili na četiri i pol godine zatvora. Okupio je skupinu maloljetnika, mahom štićenika domova za nezbrinutu djecu, koji su odrastali uz njegovu "skrb"...

VIDEO

Nema Božića na slobodi za 34-godišnjeg monstruma iz Kaštela koji je proteklih godina zlostavljao cijelu skupinu djece, a s djevojčicom mlađom od 15 godina imao seksualne odnose. On je pred Županijskim sudom u Splitu zbog trgovanja ljudima (to je najteže kazneno djelo za koje je osuđen)  osuđen na zatvorsku kaznu od četiri i pol godine. Produljen mu je pritvor u kojem se nalazi gotovo godinu dana.

Kako je već nekoliko puta osuđivan, na uvjetne zatvorske kazne, te su pred 34-godišnjakom iz Kaštela još tri kaznena postupka (ukupno ima 47 prijava zbog krađa, preprodaja i posjedovanja droge), vjerojatno neće tako brzo izaći iz zatvora.

Kaštelanin je okupio  skupinu maloljetnika, mahom štićenika domova za nezbrinutu djecu ili djece s teškim obiteljskim prilikama, koji su odrastali uz njegovu "skrb".

Strašno zvuči i kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, za koje je također osuđen danas. Djevojčica je imala tek 12 godina kada ju je upoznao.

U početku je, 2013. godine tražio da mu pričuva dijete, a nakon nekog vremena joj je počeo davati novac, poklone i marihuanu. Stvorio je tako "neograničeno povjerenje i emocionalni odnos" koji je na kraju završio seksualnim odnosom s curicom.

Paralelno je započeo druženje sa štićenicima domova za djecu u dobi između 13 i 16 godina, organizirao za njih zajedničke izlaske i davao im drogu kako bi ih držao "ovisnim" o sebi. Kada bi naišao na otpor, nije se libio prijetiti ili čak primijeniti fizičko nasilje kako bi održao grupu, koju je koristio za brojne krađe.

Napravio im je torbu iznutra obloženu aluminijskom folijom te ih je slao u krađu po trgovinama – robu su prodavali ili mijenjali za drogu.

Iako je 34-godišnjak bio optužen s 27-godišnjom djevojkom te 48-godišnjakom, sudski postupak protiv te dvije osobe je razdvojen.

Djevojka je inače pomagala kaštelanskom monstrumu u organizaciji bande maloljetnika, svoje dijete od osam godina nije redovito hranila te ga je ostavljala na brigu gotovo bilo kome tko se zatekao, čak je u "posao" i ekipu od šest maloljetnika uvela i svog – nećaka! Stariji muškarac nije sudjelovao u organizaciji i zlostavljanju maloljetnika, a optužen je zbog nabave marihuane skupini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...