Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užas kod Zadra: 'Žena je živa gorjela, a mi nismo mogli ništa'

U staji sa sijenom u Raštanima Gornjim u četvrtak oko 20 sati izbio je požar. U staji je ostala zatočena Zorka Mitrović (72). Mještani su slušali njezine krikove i pozive upomoć...

To je bio toliko jeziv prizor da mi se do smrti neće izbrisati iz pamćenja, ispričao je za Zadarski.hr očevidac požara u staji mjestu Raštane Gornje, gdje je u četvrtak navečer izgorjela Zorka Mitrović (72).

Kazao je kako je žena bila okružena sijenom i za tren se našla u vatrenom okruženju iz kojeg nije mogla izaći.

- To je trajalo beskonačno - kaže očevidac, koji je s još nekolicinom pokušao pomoći ženi dok su njezini krici odzvanjali. Vatra je bila visoka oko dva metra, previsoka da uđu u šupu, a starica se zavukla u kut. 

- Možete li zamisliti da su već vatrogasci bili došli i gasili požar, a ona je još bila živa i zapomagala. Jako je zapomagala, molila, vrištala od bolova. Slušaš to i ne možeš ništa, a sve se nadaš da će vatrogasci uspjeti… To je grozota koliko je to njezino zapomaganje trajalo, vidio sam ruku iz tog ćoška koju je stalno dizala očekujući da će je netko izbaviti… U životu sam se nagledao svačega, vidio krvi, nesreće, ali ovo… da ti ljudsko biće pred očima gori, da ga proždire vatra, a ti ne možeš ništa unatoč svim pokušajima… Nisam spavao cijelu noć od šoka - ispričao je. 

Suprug preminule žene, 77-godišnji Dušan Mitrović, bespomoćno je obilazio goruću staju dok mu je žena živa gorjela unutra. Stigao je i sin, piše spomenuti portal. 

Uzrok požara najvjerojatnije je nesretan slučaj. Žena je vjerojatno izazvala požar paleći svijeću ili šibicu.

Komentari (25)
  • Katastrofaaaaa ..... mislim da je to najgora moguca smrt živ izgorit

    14. 1. 2017,   12:29
  • vatra je dobar drug dok je pod kontrolom loš pratioc kad umakne kontroli i podivlja...teško je gledati nećiju smrt a nemožeš joj pomoći ...tada tek čovijek svati koliko smo slabi i krhki... koliko nam malo treba da se život ugasi.....

    14. 1. 2017,   12:30
  • Iskrena sucut .Nedaj Boze nikom .

    14. 1. 2017,   13:14