Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užas kod Zagreba: Profesor bludničio nad učenicom (16)?

Kako ne bi mogao utjecati na svjedoke ili eventualno ponoviti kazneno djelo, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu poslao ga je na mjesec dana u istražni zatvor...

Profesora društvenog predmeta u gimnaziji u gradu nedaleko od Zagreba pritvorili su zbog sumnje da je bludničio nad svojom 16-godišnjom učenicom.

Kako ne bi mogao utjecati na svjedoke ili eventualno ponoviti kazneno djelo, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu poslao ga je na mjesec dana u istražni zatvor Remetinec. Kako neslužbeno doznajemo, učenici kojima je osumnjičeni profesor (61) razrednik spremaju se za odlazak na izlet u zabavni park Gardaland u Italiju.

Djevojku koja je zadužena za prikupljanje novca od učenika za izlet prošlog je tjedna u ponedjeljak profesor pozvao u svoju vikendicu kako bi se, navodno, dogovorili o nekim detaljima vezanim za planirano razredno putovanje.

U jednom trenutku profesor se, navodno, pripio uz djevojku i trljao se. Učenica ga je prijavila policiji, koja ga je nakon kriminalističkog istraživanja prijavila nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo bludnih radnji. Osumnjičeni profesor je na ispitivanju u tužiteljstvu poricao da je bludničio nad učenicom.

Ako se nakon provedene istrage protiv njega podigne optužnica te ako ga sud nakon eventualnog sudskog postupka proglasi krivim i osudi, za to nedjelo, prema Kaznenom zakonu, prijeti mu do godinu dana zatvora. 

Komentari (125)
  • poznavajući današnje djevojčice od 16/17/18 godina ne bih se iznenadio da i ona nije baš potpuno nevina...

    20. 3. 2017,   19:56
  • A što ima jedna učenica od 16 godina ići u neku vikendicu kod profesora? U ovoj priči očito nedostaje dosta toga...

    20. 3. 2017,   19:44
  • Da, inače profesori u vikendicama dogovaraju s učenicima detalje oko nastave, ekskurzija, domaćih zadaća...

    20. 3. 2017,   19:34