Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užas u Australiji: Bivša radnica farme podmetala igle u jagode

None Foto: Screenshot/Twitter/The Today Show

Australska industrija jagoda vrijedna 160 milijuna dolara bila je u rujnu uzdrmana kad je pristiglo gotovo 200 prijava kupaca o pronalasku igala u jagodama i drugom voću

Australka koja je u jagode umetala šivaće igle izvedena je u ponedjeljak pred sud nakon što je policija dan ranije uhitila i pokrenula protiv nje postupak za sedam slučajeva podmetanja igala.

My Ut Trinh, stara 50 godina, bivša je zaposlenica jedne od farmi jagoda sjeverno od Brisbanea gdje je bila nadglednica, kazala je policija. Na sudu je objavljeno da je osveta ili želja da nekome naudi bila motiv njezina čina.

Australska industrija jagoda vrijedna 160 milijuna dolara bila je u rujnu uzdrmana kad je pristiglo gotovo 200 prijava kupaca o pronalasku igala u jagodama i drugom voću.

Nekoliko velikih lanaca supermarketa povuklo je voće koje su kupci prestali kupovati i proizvođači su morali uništiti velike količine uroda a prijetnja stečaja nadvila se nad mnoge.

- Ovo je možda jedan od najtežih slučajeva istrage u kojima sam sudjelovala - kazao je načelnik policije Queenslanda Jon Wacker novinarima u Brisbaneu u kojemu je zabilježen prvi slučaj podmetanja igala kad se muškarac koji je pojeo jagodu požalio na bol.

Ženi prijeti do 15 godina zatvora.

 

Komentari (8)
  • Zasto 15 godina? Samo treba popapati kilu "jagodica iglica" i sve brzo rijeseno!

    12. 11. 2018,   10:06
  • Ne treba njoj zatvor samo nek jede igle do kraja života

    12. 11. 2018,   09:04
  • Žene....

    12. 11. 2018,   09:14