Obavijesti

News

Komentari 12

Podigli optužnicu: Zadavio je ženu pa zapalio obiteljsku kuću

Podigli optužnicu: Zadavio je ženu pa zapalio obiteljsku kuću
5

Optuženik je, stoji u optužnici, u utorak 24. travnja ove godine, u obiteljskoj kući u Marinom Selu brutalno usmrtio suprugu koju je duže vremena fizički zlostavljao

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Bjelovaru, nakon dovršene istrage, podiglo je u utorak optužnicu zbog teškog ubojstva protiv 53-godišnjaka koji je u travnju u Marinom Selu zadavio suprugu pa zapalio kuću. 

Supruzi Mariji stezao uže oko vrata sve dok nije izdahnula...
Supruzi Mariji stezao uže oko vrata sve  dok nije izdahnula...

Kako smo ranije pisali, za ubojstvo 49-godišnje žene i podmetanje požara policija je sumnjičila Željka Lengelića (53) protiv kojeg je optužnica i podignuta. 

Optuženik je, stoji u optužnici, u utorak 24. travnja ove godine, pola sata prije podneva, u dnevnom boravku obiteljske kuće u Marinom Selu brutalno usmrtio suprugu koju je duže vremena i u više navrata fizički zlostavljao i prijetio joj smrću. Tužiteljstvo ga tereti da je supruzi prišao s leđa te je zadavio najlonskom omčom. Nakon toga je u pomoćnim prostorijama kuće izazvao požar. Navodno je gledao kako kuća gori iz borove šume ispod sela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uhitili su ga požeško-slavonski policijski službenici nakon višesatne potrage istoga dana, a od tada se nalazi u istražnom zatvoru, gdje će, na prijedlog ŽDO-a, ostati i dalje.

Poruke užasa: Ubio je suprugu Mariju pa pisao ružem po zidu
Poruke užasa: Ubio je suprugu Mariju pa pisao ružem po zidu

Vijeće Županijskog suda u Bjelovaru na današnjoj sjednici prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva ocijenivši kako u konkretnom slučaju postoji opravdana bojazan da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti teško kazneno djelo.

Prema neslužbenim informacijama, ubijena supruga imala je sedmero djece, a kao motiv ubojstva u medijima se spominjala ljubomora.

'Uništio nam je živote'

Posljednja želja da smo zajedno u grobu, ružem za usne napisao je Željko Lengelić (54) na zidu bunara u dvorištu kuće u Marinu Selu u kojoj su vatrogasci pronašli tijelo njegove supruge Marije (49).

- Uništio nam je živote, ubio našu majku, našu jedinu potporu, koja je cijeli svoj život podredila nama - duboko potresena rekla nam je Danijela, kći ubijene žene iz prvoga braka.

- On se liječio u Popovači, ali je mojoj majci prijetio da će je ubiti ako kod liječnika ne potpiše otpusnicu. Lagao joj je govoreći kako je ozdravio i da se više neće neprimjereno ponašati. Ali to je bila laž, nastavio je sa svojim maltretiranjem, kako moje majke, tako i nas djece - kaže shrvana Danijela.

- On za nas više ne postoji. Da sam ga sreo prije policije, ja bih mu presudio, kroz suze je rekao njihov sin Martin. Nije nam dopustio ulazak u dvorište, no iskreno je progovorio o onome što su njegova majka Marija i djeca godinama trpjela od oca zlostavljača.

- Dvije godine me maltretirao, izgonio me iz kuće, otimao mi novac. Kad smo se zaposlili, tražio je od nas novac da bi mogao piti i plaćati svoje dugove, napadao nas je, a majka bi mu se usprotivila i stala u našu obranu. Doveo me dotle da, unatoč tome što sam radio i zarađivao, nisam imao da si kupim kutiju cigareta - govorio je Martin brišući suze.

Jednom prilikom, kaže, dok su na Murteru izvodili građevinske radove, otac ga je počeo tući i gušiti. Ništa bolje nisu prošla njegova braća i sestre, od kojih su dvojica spas od nasilnog oca našla u Njemačkoj.

U Marinu Selu, u kojemu je pola kuća prazno, ne govore najbolje o svom susjedu, dok o Mariji imaju samo riječi hvale.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a