Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užas u Sarajevu: Rodila bebu, ugušila je i bacila u kontejner...

Sudac Općinskog suda u Sarajevu prihvatio je nagodbu o priznanju krivnje, te je Ameli Džajić izrečena kazna od godinu dana i osam mjeseci zatvora za za kaznena djela čedomorstva i krivotvorenja isprave

Sudac Općinskog suda u Sarajevu Nedim Ćosić prihvatio je nagodbu o priznanju krivnje koju je s Tužiteljstvom Kantona Sarajevo potpisala Amela Džajić (33), optužena za ubojstvo tek rođene ženske bebe 2. lipnja ove godine u Sarajevu.  Kako javlja Dnevni Avaz,  Ameli Džajić je izrečena i zatvorska kazna u trajanju od godinu i osam mjeseci zatvora za kaznena djela čedomorstva i krivotvorenja isprave, potvrdio je njezin odvjetnik Omar Mehmedbašić.

Foto: Dnevni avaz Amela Džajić s odvjetnikom Omarom Mehmedbašićem

Suđenje Ameli Džajić bilo je zatvoreno za javnost.

Prema navodima iz optužnice, Amela Džajić rodila je živo žensko dijete 31. svibnja u bolnici u Sarajevu. Bebu je usmrtila čim je izašla iz bolnice 2. lipnja u poslijepodnevnim satima u stanu na Ilidži, koji je koristila zajedno sa Z. B., bivšim partnerom i ocem djeteta. 

Novorođenče je, navodi se u optužnici, ugušila jastukom, koji je, zajedno s tijelom, stavila u crnu najlonsku vreću za smeće. Vreću s tijelom bebe stavila je u crvenu platnenu torbu, koju je bacila u kontejner ispred zgrade u kojoj je stanovala. 

Amela Džajić navodno nije negirala, a uhitili su je 15. srpnja, nakon čega je tri mjeseca provela u pritvoru zatvora u Tuzli.  

- Obrana smatra da je ovom kaznom ispunjena specijalna i generalna prevencija činjenja ovakvih kaznenih djela. Također, utvrđeno je da je optužena u vrijeme izvršenja djela bila smanjeno uračunljiva - kazao je odvjetnik Mehmedbašić.

Komentari (39)
  • Ma nju treba dozivotno smjestit na psihijatriju, a ne pustit da za mane od dvije god slobodno hoda i ne daj boze ponovno zatrudni

    4. 12. 2018,   14:54
  • Ne branim ju ,ali današnje društvo konstantno izbjegava prihvatiti da žena kad treba da rodi i neko vrijeme ,obično se to smatralo oko 40 dana nakon poroda ,zvalo drugo stanje i babinje .Ko zna što se njoj vrtjelo u glavi,jer ovo što je napravila spada u psihijatriju .

    4. 12. 2018,   16:16
  • Sramotno mala kazna.

    4. 12. 2018,   16:51