Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užas u Splitu: Par je zatočio i izrabljivao 18-godišnjakinju...

None Foto:

Splitska policija uhitila je 29-godišnjaka i 30-godišnjakinju koji su u stanu zatočili 18-godišnju državljanku Bosne i Hercegovine i iskorištavali ju za razne poslove, te su kazneno prijavljeni zbog trgovanja ljudima

Splitska policija u ponedjeljak je priopćila kako se 18-godišnjakinja, državljanka Bosne i Hercegovine, 12. srpnja javila na oglas za čuvanje djeteta te došla u Hrvatsku u dogovoru sa spomenutim parom.

Oni su joj uzeli i zadržali putovnicu koju joj nisu htjeli vratiti.

Osim dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali su je i za druge poslove, a za obavljeni posao nije bila plaćena niti se mogla slobodno kretati bez pratnje 30-godišnjakinje i 29-godišnjaka, kojega policija tereti i da je smrću prijetio djevojci.

Ona je 23, kolovoza uspjela pobjeći iz stana i pozvati policiju.

Pružena joj je liječnička pomoć te je utvrđeno da nije ozlijeđena.

Par u Poreču zatočio ženu iz Slavonskog Broda

Sličan, i još teži slučaj, razotkriven je 2016. godine u Istri. Naime, tamošnji je par na deset mjeseci zatočio ženu (43) iz Slavonskog Broda prisiljavajući ju da za njih besplatno radi, uz sustavno fizičko i psihičko zlostavljanje.

Muškarac (32) i žena (31) polijevali su je solnom kiselinom te su na njoj gasili opuške.

Istraga je pokazala da se par godinu ranije u Poreč preselio iz Zadra kako bi u istarskom gradu otvorili restoran. 

Komentari (14)
  • U ovo vrijeme , ne možeš vjerovati da se to događa . Kazniti ih što je moguće više !

    26. 8. 2019,   23:21
  • Zasto samo trgovanje ljudima, zar nije i protupravno oduzimanje slobode, rad bez ugovora, ne placanje zdrastvenog i mirovinskog, steta ugleda i casti, obmana prilikom zaposlenja, ima tu jos 10 krsenja zakona, ali tuzitelj se ne zeli zajeba.. pa je to zaokruzio na trgovinu ljudima, kao da je nju netko kupio ili prodao, i onda ce se sudenje oduziti dok se prilagodi optuznica, a do tada ce se sve ohladiti i proci u zaborav. Pozdrav ljudoma koji se jos trude, ne gubite nadu, radite poslove odgovorno i ne zaboravite da vase odluke mogu imati katastrofalne posljedice na druge osobe

    26. 8. 2019,   23:17
  • ovakve neljude treba kazniti tako da zapamte za cijeli zivot grozotu koju su pocinili

    26. 8. 2019,   22:12