Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užas: Ušao u kanal dubine tri metra kad ga je zatrpao odron!

None Foto: NEXUS produkcija Koprivnica

Kanal je prethodno iskopao građevinski stroj, a muškarac (54) je vjerojatno išao ručno popraviti sitnice. U tom trenu, na njega se odronula zemlja i pritisnula ga uz sami zid kanala i teže ga ozljedila

Radovi na privatnoj farmi u mjestu Šopron u općini Kalnik vlasnika su gotovo stajali života, javlja epodravina. U petak oko 10 sati muškarac (54), ujedno i vlasnik parcele, ušao je u netom iskopani drenažni kanal dubine tri metra, dužine 10 metara i širine 90 centimetara.

Kanal je prethodno iskopao građevinski stroj, a muškarac je vjerojatno je išao još ručno popraviti sitnice.

U tom trenu, na njega se odronula zemlja, pritisnula ga uz sami zid kanala i teže ozlijedila. Srećom, nije bio sam pa su mu prijatelji odmah doskočili u pomoć i nazvali hitne službe. 

Kako neslužbeno doznaje epodravina, u pitanju je nekoliko prijeloma, ali je izvan životne opasnosti.

Komentari (16)
  • Upravo to: išao je samo na kratko popraviti sitnice. Dovoljno za tragediju. Što će nam oplate za minutu dvije, treba te oplate netko dovesti, treba te oplate netko postaviti. To je gubljenje vremena, što ćemo svako malo stavljati oplate, rokovi stišću, investitor prijeti penalima... Sve na divlje ljudi moji, dakle ovo je osnovno pravilo ZNR koje se rijetko kad primjenjuje sukladno propisima (već nakon 100 cm dubine bi se trebale oplate postavljati - do takve male dubine nitko ne stavlja što je i okej, ali ako je dubina rova već 160 cm pa naviše jednostavno moraju biti). Pitanje je uopće ima li izvođač radova oplate, iskreno sumnjam ako se radi o nekom manjem građevinskom obrtu. Urušavanje zemlje je top 1 opasnost u niskogradnji, ali kog to zanima, bitna je lova...

    13. 10. 2018,   09:40
  • U takve jame se ne ulazi bez prethodno potpisane dozvole koju izdaje ili osoba zadužena za zaštitu na radu ili poslovođa koji svojim potpisom jamči da su zadovoljeni svi uvjeti za rad u tom prostoru te da je radnik upoznat sa opasnostima koje prijete i u slučaju propusta osobe koje su potpisale kazneno odgovaraju. Jedino tako se mogu izbjeći ovakve stvari. Problem je nemar, nepostojanje sustava zaštite na radu (dozvole) i neukost radnika.

    13. 10. 2018,   09:40
  • Htio je biti pomoćni bagerista al je nadrapo ... kud gura nos tamo di mu nije mjesto

    13. 10. 2018,   09:51