Obavijesti

News

Komentari 4

Užas ZOO vrtu: Malog slona sile da glavom trese na techno

Užas ZOO vrtu: Malog slona sile da glavom trese na techno
1

Internetom svakodnevno kruže snimke iz Azije gdje se naivnim turistima uzima po nekoliko dolara kako bi se fotografirali s nekom životinjom ili kako bi gledali dok te životinje rade nešto neobično.

VIDEO

Iako vam se odlazak u cirkus sa životinjama možda čini kao dobra opcija za provesti vrijeme s djetetom, znajte da to uopće nije tako. Naime, te su životinje najčešće trenirane stravičnim metodama koje su istovjetne mučenju i koje životinjama oduzimaju svako dostojanstvo. I dok su, barem na ovim prostorima, cirkusi sa životinjama gotovo nestali, životinje se za zabavu i dalje koriste diljem svijeta, a ponajviše u Aziji. 

Još jedan dokaz tomu su snimke s Tajlanda koje prikazuju slonove koji sviraju instrumente, plešu, rade neprirodne poze i glavama tresu na techno glazbu. Umjesto da uživaju u svojim prirodnim staništima, ovi slonovi živote provode u zatočeništvu, izloženi svakodnevnom maltretiranju i katastrofalnim uvjetima života, piše Independent.  

Nažalost, sve to financiraju uglavnom zapadnjački turisti koji u tome pronađu nekoliko minuta zabave, a onda odu dalje svojim poslom. 

U Aziji se zbog toga aktivira sve više organizacija za zaštitu životinja koje svakodnevno upozoravaju na ponižavajuće tretiranje životinja, a neke od njih u Indiji doslovno otimaju slonove kako bi ih oslobodili. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gledali smo kako se turisti smiju i fotkaju 'selfije' dok je slonić stajao sa zatvorenim očima i u tišini sisao svoju surlu. Okrutan život koji će živjeti slama srce, napisala je članica organizacije 'Moving Animals' koja je i objavila snimku. 

No, kako bismo vas za kraj ipak malo oraspoložili ljudskom dobrotom - evo snimka obitelji slonova koji su zapeli u blatu, a koje su izvukli spasioci koji su pet sati kopali prolaz za njih. Snimka je također s Tajlanda. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1