Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užas ZOO vrtu: Malog slona sile da glavom trese na techno

None Foto: Independent

Internetom svakodnevno kruže snimke iz Azije gdje se naivnim turistima uzima po nekoliko dolara kako bi se fotografirali s nekom životinjom ili kako bi gledali dok te životinje rade nešto neobično.

Iako vam se odlazak u cirkus sa životinjama možda čini kao dobra opcija za provesti vrijeme s djetetom, znajte da to uopće nije tako. Naime, te su životinje najčešće trenirane stravičnim metodama koje su istovjetne mučenju i koje životinjama oduzimaju svako dostojanstvo. I dok su, barem na ovim prostorima, cirkusi sa životinjama gotovo nestali, životinje se za zabavu i dalje koriste diljem svijeta, a ponajviše u Aziji. 

Još jedan dokaz tomu su snimke s Tajlanda koje prikazuju slonove koji sviraju instrumente, plešu, rade neprirodne poze i glavama tresu na techno glazbu. Umjesto da uživaju u svojim prirodnim staništima, ovi slonovi živote provode u zatočeništvu, izloženi svakodnevnom maltretiranju i katastrofalnim uvjetima života, piše Independent.  

Nažalost, sve to financiraju uglavnom zapadnjački turisti koji u tome pronađu nekoliko minuta zabave, a onda odu dalje svojim poslom. 

U Aziji se zbog toga aktivira sve više organizacija za zaštitu životinja koje svakodnevno upozoravaju na ponižavajuće tretiranje životinja, a neke od njih u Indiji doslovno otimaju slonove kako bi ih oslobodili. 

- Gledali smo kako se turisti smiju i fotkaju 'selfije' dok je slonić stajao sa zatvorenim očima i u tišini sisao svoju surlu. Okrutan život koji će živjeti slama srce, napisala je članica organizacije 'Moving Animals' koja je i objavila snimku. 

No, kako bismo vas za kraj ipak malo oraspoložili ljudskom dobrotom - evo snimka obitelji slonova koji su zapeli u blatu, a koje su izvukli spasioci koji su pet sati kopali prolaz za njih. Snimka je također s Tajlanda. 

 

Komentari (4)
  • covjek jos jedanput dokazuje koliko je okrutan

    7. 4. 2019,   22:29
  • ma nisu normalni.... sile slona da se razbaca na techno, a frajer sluša narodnjake..

    7. 4. 2019,   22:50
  • Boze naslova..

    7. 4. 2019,   21:48